Adana`da bir kişi, sosyal medya üzerinden görüştüğü arkadaşı tarafından "zong" adı verilen mobil sistem üzerinden dolandırıldığını ileri sürerek polise başvurdu.

Adana`da bir kişi, sosyal medya üzerinden görüştüğü arkadaşı tarafından "zong" adı verilen mobil sistem üzerinden dolandırıldığını ileri sürerek polise başvurdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde işçi olarak çalışan Bülent Yılmaz, hafta sonu sosyal paylaşım sitesi ‘Facebook’ üzerinden yakın arkadaşı O.A. ile sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra arkadaşının, ‘telefonun faturalı mı’ sorusu ile karşılaşan Yılmaz, ‘evet’ yanıtını verdi.

Karşı taraftaki kişi bu kez, “Bana numaranı yazsana sana bir mesaj göndereceğim. Ona ‘evet’ yazıp cevapla. Sana TL kazandıracak” dedi. Bu durumdan şüphelense de numarasını veren Yılmaz, cep telefonuna gönderilen SMS’i yanıtladı.

Ancak dolandırıldığını ay sonunda gelen faturasına yansıyan ekstra 100 TL’lik ödeme ile anladı.Hemen Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giderek durumu polise bildiren Yılmaz, sonra Cumhuriyet Savcılığı’na gidip şikayetçi oldu; ardından abonesi olduğu operatör şirketine yazılı olarak başvurup, gerekli önlemin alınmasını istedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, “Facebook’ta arkadaşım O.A. ile yazışıyorduk. Sohbet esnasında arkadaşım, ‘telefonun faturalı mı’ diye sordu. Benden ‘evet’ yanıtı alınca, bu kez de, ‘bana numaranı yazsana sana bir mesaj göndereceğim. Ona ‘evet’ yazıp cevapla. Sana TL kazandıracak’ dedi. Ben de numaramı yazıp gönderdim” dedi.Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Cep telefonuma ‘6662’ kodlu bir numaradan gelen mesajda da; ‘Zong üzerinden onay bekleyen 100 TL’lik işleminiz bulunuyor. Bu mesajı hemen ‘EVET’ yazıp cevaplayarak, işleminizi tamamlayabilirsiniz’ ifadesi vardı. Ben de arkadaşımı uzun yıllar tanıyıp, kendisine güvendiğim için gelen mesaja ‘evet’ yazıp cevapladım. Sonra da faturama 100 TL yansıdığını gördüm. Aynı şey, bir kez daha tekrarlandı. Arkadaşımın facebook hesabının çalındığını öğrendim. Benimle iletişim kuran numarayı aradım ama açan olmadı. Ben de dolandırıldığımı anladım.”

Olayla ilgili olarak cep telefonu operatörünün yetkilileriyle görüştüğünü, ancak “Hiçbir şey yapamayız” yanıtını aldığını anlatan Yılmaz, “Son çare olarak konuyu yargıya taşıdım. Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundum. Ben ne ilk, ne de son olacağım. İlk kez benim başıma geldi. Bir başkasının da mağdur olmasını istemiyorum” ifadesini kullandı.

ZONG NEDİR?

Zong, online oyunlar ve sosyal ağlar içinde bir mobil sistemdir. Yaklaşık 40 ülkede faaliyet gösteren sistemin 200`den fazla mobil sağlayıcı ile anlaşması var. Banka kartı ve kredi kartı gerekmeden alışveriş ya da mesajlar için cep telefonu yeterli oluyor. Yapılan işlem cep telefon faturasına yansıyor.



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 10.09.2013 13:55:35 487 0

Tarih: 10.09.2013 13:55
Haberi Sesli Oku
12.05.2025 10:08:00