Anahtar Kelimeler: 0

ÇÖPLÜĞÜ BİLE AĞAÇLANDIRDI

 

ALİBEYLİ - Saruhanlı İlçesine bağlı Alibeyli beldesinde insanlara faydası olmadığı düşüncesiyle 15 adet ağacı kestirdiği için kendisine “yeşilkurutan” yakıştırması yapılan Belediye Başkanı Haşim Yener Bilir, buna tepki olarak beldenin çöplüğüne varıncaya kadar dört bir yanı ağaçlandırdı.

 

Ak Partili Belediye Başkanı Bilir, yaptığı açıklamada 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde halkın desteğini alarak Belediye Başkanı seçildiğini anımsattı.

 

Göreve geldiğinde çarşı merkezinde meyve ve gölge vermeyen bazı ağaçları, insanlara faydalı olmadığı için kestirdiğini bu nedenle kendisine “Yeşilkurutan” lakabı takıldığını ifade eden Bilir, şunları kaydetti;

 

“Göreve geldiğim yıl, çarşıda iki dut ağacını fark ettim. Bunların üzerindeki meyveler her gün yerlere dökülüyor. Üzerine binlerce sinek konuyor, çevreye ağır bir koku yayılıyor. Yine çarşı merkezinde adı yemişen olan dikenli ağaç türleri bulunuyor. Bu ağacın ise ne bir gölgesi ne hoş bir görüntüsü yok. Altında oturamazsınız, yanından geçseniz dikeni vücudunuza batar. Biz de bu ağaçların faydası olmadığını düşünerek buralara daha güzel ağaç dikmek için 15 adet ağacı kestik. Adımız “Yeşilkurutan”a çıktı.”

 

Başkan Bilir, muhalefet kanadında yer alan insanların kendisine bu yakıştırmayı yapmasının doğru olmadığını, tam aksine kendisinin doğasever bir insan olduğunu dile getirdi.

 

Bunu ispatlamak için beldenin dört bir yanında ağaçlandırma çalışması yaptığını ifade eden Bilir, 3 yılda 4 bin 650 adet ağaç diktiklerini belirterek şöyle devam etti;

 

“Beldenin sokaklarından tutun, ana caddelere, beldenin giriş ve çıkışındaki yolun sağına ve soluna varıncaya kadar her yeri ağaçlandırdık. Beldemizin dışındaki 12 dekarlık bir araziyi, ileride mesire yeri yapmak için komple ağaçlandırdık. Mezarlığa bin 200 adet servi diktik. Hatta beldemizin 2 kilometre dışındaki 50 yıldır kullanılan 10 dekarlık çöplüğümüzü bile temizleyip buraya fıstık çamları diktik. 15 ağaç kestik adımız “Yeşilkurutan” oldu. 4 bin 650 ağaç diktik, teşekkür eden olmadı.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 21.06.2012 19:26:41 790 0

Tarih: 21.06.2012 19:26
Haberi Sesli Oku
19.06.2025 15:17:00