Anahtar Kelimeler: 0

ÇÖPLÜĞÜ BİLE AĞAÇLANDIRDI

 

ALİBEYLİ - Saruhanlı İlçesine bağlı Alibeyli beldesinde insanlara faydası olmadığı düşüncesiyle 15 adet ağacı kestirdiği için kendisine “yeşilkurutan” yakıştırması yapılan Belediye Başkanı Haşim Yener Bilir, buna tepki olarak beldenin çöplüğüne varıncaya kadar dört bir yanı ağaçlandırdı.

 

Ak Partili Belediye Başkanı Bilir, yaptığı açıklamada 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde halkın desteğini alarak Belediye Başkanı seçildiğini anımsattı.

 

Göreve geldiğinde çarşı merkezinde meyve ve gölge vermeyen bazı ağaçları, insanlara faydalı olmadığı için kestirdiğini bu nedenle kendisine “Yeşilkurutan” lakabı takıldığını ifade eden Bilir, şunları kaydetti;

 

“Göreve geldiğim yıl, çarşıda iki dut ağacını fark ettim. Bunların üzerindeki meyveler her gün yerlere dökülüyor. Üzerine binlerce sinek konuyor, çevreye ağır bir koku yayılıyor. Yine çarşı merkezinde adı yemişen olan dikenli ağaç türleri bulunuyor. Bu ağacın ise ne bir gölgesi ne hoş bir görüntüsü yok. Altında oturamazsınız, yanından geçseniz dikeni vücudunuza batar. Biz de bu ağaçların faydası olmadığını düşünerek buralara daha güzel ağaç dikmek için 15 adet ağacı kestik. Adımız “Yeşilkurutan”a çıktı.”

 

Başkan Bilir, muhalefet kanadında yer alan insanların kendisine bu yakıştırmayı yapmasının doğru olmadığını, tam aksine kendisinin doğasever bir insan olduğunu dile getirdi.

 

Bunu ispatlamak için beldenin dört bir yanında ağaçlandırma çalışması yaptığını ifade eden Bilir, 3 yılda 4 bin 650 adet ağaç diktiklerini belirterek şöyle devam etti;

 

“Beldenin sokaklarından tutun, ana caddelere, beldenin giriş ve çıkışındaki yolun sağına ve soluna varıncaya kadar her yeri ağaçlandırdık. Beldemizin dışındaki 12 dekarlık bir araziyi, ileride mesire yeri yapmak için komple ağaçlandırdık. Mezarlığa bin 200 adet servi diktik. Hatta beldemizin 2 kilometre dışındaki 50 yıldır kullanılan 10 dekarlık çöplüğümüzü bile temizleyip buraya fıstık çamları diktik. 15 ağaç kestik adımız “Yeşilkurutan” oldu. 4 bin 650 ağaç diktik, teşekkür eden olmadı.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri'nde bu hafta Kuşadası'nın deniz kıyısındaki tek lagünü olma özelliği taşıyan Kocagöl'e dikkat çekildi.

Doğaseverler Kocagöl'e dikkat çekti

24 yıl hapis cezasıyla aranan ve izini kaybettirmeye çalışan firari şahıs, JASAT ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık suçundan aranan şahıs JASAT'tan kaçamadı

Şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti, yakalanmamak için yangın çıkarttı

Baltalı dehşet: 1 ölü

Almanya'da düzenlenen Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'na Eskişehir'den katılan Eda Nur Tulum, Türkiye'yi temsilen yarışmalara katılıyor.

Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

Suriye'de çatışmalar sürüyor, görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Suriye'de Baas Rejimi Son Buldu: Yeni Yönetim ve Çatışmaların Sürekliliği

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldığı programda Kral III. Charles ile sohbet eden Gül'ün lüks çantası, etkinliğin önüne geçti.

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 21.06.2012 19:26:41 814 0

Tarih: 21.06.2012 19:26 Güncelleme: 21.06.2012 19:26
Haberi Sesli Oku
19.07.2025 11:59:00