Anahtar Kelimeler: 0

CHP’Lİ ÖREN’DEN “BÜYÜKŞEHİR” AÇIKLAMASI

 

MANİSA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, "Bu tasarı kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi olacaktır. Büyükşehir belediye sınırları Manisa'nın mülki idare sınırlarının tamamını kapsadığından 68 belde belediyesi kapatılacak 848 köyün tüzel kişiliği kaldırılacaktır" dedi.

 

Ören "Tasarıda İl Genel Meclislerinin ve köylere doğrudan hizmet götüren Özel İdare Teşkilatlarının da kaldırıldığı görülmüştür. Bu nedenle, vatandaşın birçok hakkından mahrum kalacağı ortaya çıkmıştır. Manisa Büyükşehir olmayı hak eden bir ildir. Ama Manisa "Büyükşehir" değil "Bütünşehir" olacaktır. "Bütünşehir"lerde hizmetin halka eşit ve zamanında ulaşmasının mümkün olmayacağı kesindir.

 

Manisa coğrafi olarak "bütünşehir" yapılmaya uygun değildir. Manisa'nın bir ucundan, diğer ucu 230 km'dir. Yol mesafesi ise 270 km'dir. Manisa'dan; Demirci'nin Söğütçük köyüne (230 km), Selendi'nin Karakozan köyüne 190 km), Sarıgöl'ün Beyharmanı köyüne (150 km), Soma'nın Türkali köyüne ( 160 km) hizmetin zamanında ulaşması mümkün değildir. Amacımız Büyükşehir yasasına karşı çıkmak değil, katkı koymaktır. Büyükşehir yasasından Manisa'nın zarar görmemesi için CHP Manisa Milletvekilleri olarak büyük mücadele veriyoruz. Kanun Tasarısı Meclis gündemine geldiğinde Manisa için yararlı bir kanun çıkması için çalışacağız" dedi.

 

“BELDE BELEDİYELER KAPATILMASIN"

 

Ören, sözlerine şöyle devam etti; "CHP olarak, belde belediyelerinin kapatılmasına karşı olduğumuzu her zaman söyledik. Mecliste belde belediyelerimizin kapatılmasını önlemek için CHP olarak gerekli direnci göstereceğiz. Manisa'da 68 belde belediyesi hizmet vermektedir. Bu belediyeler halkın sorunlarını yerinde en kısa zamanda çözmektedirler. 50 yıldır hizmet veren belediyelerin kapatılması yerinden yönetim ilkesine aykırıdır. Beldelerde yaşayan vatandaşları yapılan halk oylamalarında yüzde 98 gibi büyük bir çoğunlukla belde belediyelerinin kapatılmasına karşı çıkmışlardır. Köylerimizin tüzel kişiliğinin kalkması ile en küçük "mülki idare" birimi olan köylerin yasal haklarını ortadan kaldıracaktır. Vatandaş daha fazla vergi verecek, su elektrik faturaları zamlı olacaktır. Bu nedenle köylerimizin "KÖY" tüzel kişiliği ile aynı şekilde kalması gerekmektedir”

 

Haber Merkezi

 



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

Kemal Önal Sokak Modern Görünümüne Kavuştu

Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 8.11.2012 18:09:21 0
Tarih: 08.11.2012 18:09 Güncelleme: 08.11.2012 18:09
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri