Beklenen sağanak yağış çok fena geliyor! Meteoroloji ve AKOM İstanbul için saat verdi! İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu....

Marmara ve Ege Bölgesi yağışlı havanın etkisi altına girdi. 5 gün sürmesi beklenen yağışların bugün Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Kütahya çevreleri ile İstanbul'un batısı, Manisa'nın kuzeydoğusu, Edirne ve Bursa'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Türkiye'nin batı bölgeleri yağışlı havanın etkisi altına girdi. Ülkenin önce batısında, sonra Anadolu'da yağmur geçişleri olacak. Sıcaklıklar 3-4 derece azalıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ için sağanak yağış uyarısında bulundu.

İstanbul'da uzun zaman sonra yağmur var, sıcaklık 24 derece. Sonraki günlerde yağış zayıf. Ankara, İzmir, Bursa'da da sağanak geçişi olacak. Antalya'nın ise yağmur daha çok iç kesimlerinde. Ankara 27, İzmir 28, Bursa 26, Antalya 30 derece.

Ankara, İzmir hava durumu....

Marmara genelinde Edirne'den Sakarya'ya kadar yağmur var ve ara ara kuvvetli de olacak. Sıcaklıklar 24-26 dereceye iniyor.

Marmara'ya uyarı!

Marmara Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, sabah saatlerinden (06.00) itibaren Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un batısı ve Boğaz çevresinde, öğle saatlerinden itibaren Edirne ve Çanakkale çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sağanak 18:00'e kadar sürecek

Sağanağın saat 18.00'e kadar sürmesinin beklendiği öğrenildi. Ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İBB AKOM verilerine göre de, İstanbul, yağışlı havanın etkisine giriyor. Bugün güne 21°C’ler civarında seyreden hava sıcaklıkları ile birlikte parçalı bulutlu bir gökyüzü ile başlandı.

İstanbul’da bu hafta boyunca çoğunlukla bulutlu bir gökyüzünün hâkim olması, aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması öngörülüyor.

Bulutlu bir gökyüzü ve rüzgarın kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (20-50km/s) esmesi beklenirken, rüzgârlar nedeniyle yarından itibaren sıcaklıkların 23-25°C aralığında mevsim normalleri civarı ve altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesinin batı kentlerinde sağanak yağışlı, doğu kesimlerinde ise az bulutlu bir hava hakim. Sıcaklık Ankara’da 26, Eskişehir’de 25, Kayseri ve Sivas’ta 29 derece ölçülüyor. Eskişehir tarafı yağışlı. Hafta sonu yağış bölge genelinde ve daha kuvvetli olacak.

Ege'de yağışlar daha çok iç kesimleri etkilese de kıyılarda da görülecek. Bölgede 3-4 gün boyunca aralıklı yağmur var. Manisa 29, Muğla 26, Bodrum 31,  İzmir’de 28 derece.

Akdeniz'de sıcaklık biraz düşüyor, yaylalar ve todoslar bölümünde yağış geçişleri olacak. Cuma akşamı Adana'ya yağmur gelecek. Adana ve Mersin 32, Isparta 27 derece. Güneydoğu güneşli, Gaziantep 34, Diyarbakır 35 derece.

Karadeniz'de Düzce, Kastamonu boyunca yağmur var. Bölgede yağışlar 5 gün sürecek. Bolu 25, Samsun ve Trabzon 26 derece. Doğu Anadolu'da Erzurum 26, Malatya 31 derece. Cuma günü Erzurum, Kars kesiminde yağış bekleniyor.



Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.09.2023 12:52:00 760 0

Tarih: 28.09.2023 12:52

Haberi Sesli Oku