DÜNYA - Yeryüzü Doktorları, üç yıldır sürdürdüğü Anne-Çocuk ve Beslenme Sağlığı projelerine bir yenisini daha ekledi. Proje kapsamında ilk etapta Kongo Demokratik Cumhuriyeti´nde 2005 yılından beri desteklediği 7 anne-çocuk sağlığı kliniğinde dünyaya gelecek çocukların doğum masraflarını yardımseverlerin destekleriyle karşılamayı hedefliyor.

Dünya Sağlık Örgütü´nün çocuk ölümleriyle ilgili yayınladığı son rapor, 2015 yılında dünyada 4.5 milyon çocuğun hayatını kaybettiğine işaret ediyor. Hayatını kaybeden çocukların %75´inin ise 5 yaşın altında olduğu kaydediliyor. Rapora göre beş yaş altı çocuk ölümlerinin başlıca sebepleri arasında erken doğum, hamilelik sırasında meydana gelen komplikasyonlar, sıtma ve hayati tehlike arz eden enfeksiyonlar bulunuyor. Bebeklerin olması gereken kilonun çok altında doğması, erken doğum ve doğum sonrası enfeksiyonlara bağlı ölümler ise bebek ölümlerinin %80´ini oluşturuyor. 

UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü verileri, çocuk ölümlerinin yüzde 45´inin bebeklerin dünyaya gelmesinden sonraki ilk 28 gün içinde vuku bulduğunu ortaya koyuyor. Bir milyon kadar bebek ise dünyaya gözlerini açtığı gün hayatını kaybediyor. Yeryüzünde en fazla çocuk ölümü ise Afrika ve Güney Asya´da görülüyor. 

Annelerin hamilelik süreci takip edilecek

Bu soruna kayıtsız kalmayan Yeryüzü Doktorları, üç yıldır sürdürdüğü Anne-Çocuk ve Beslenme Sağlığı projelerine bir yenisini daha ekledi. ?İyilikle Doğsun Sağlıkla Büyüsün? sloganıyla bu konuya farkındalık oluşturmak isteyen Yeryüzü Doktorları, yeryüzünün sağlıklı doğum imkânları açısından yetersiz kalmış ülkelerinde, annelerin hamilelik sürecini takip ediyor ve bebeklerin iyilikle doğup sağlıkla büyümelerine destek oluyor.

Dünyada bebek ölüm hızı en yüksek beş ülkeden dördü Afrika kıtasında yer alıyor. Bu gerçekten yola çıkan Yeryüzü Doktorları, proje kapsamında Kongo Demokratik Cumhuriyeti´nde 2005 yılından beri desteklediği 7 anne-çocuk sağlığı kliniğinde dünyaya gelecek çocukların doğum masraflarını yardımseverlerin destekleriyle karşılıyor. Bir bebeğin doğum masrafı 200 TL ile karşılanabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2015 yılında 100 bin doğumdan 693´ünde annelerin hayatını kaybettiği, bin doğumdan 30.1´inin yenidoğan ölümleriyle sonuçlandığı Kongo´da, Yeryüzü Doktorları desteklerinizle anne ve bebeklerin yaşamasına aracı oluyor.



Kemal Önal Sokak Modern Görünümüne Kavuştu

Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 9.04.2016 18:51:04 0
Tarih: 09.04.2016 18:51 Güncelleme: 09.04.2016 18:51
Haberi Sesli Oku