MANİSA - Manisa´da bir aile, kendilerine ait çiftlikte doğduktan sonra annesi ölen 15 günlük kuzuyu evlerine altına çocuk bezi bağlayarak bebek gibi bakıyorlar. 
Manisa´da Karaca ailesinin kendilerine ait çiftçilerinde bir koyun üçüz doğurmasından sonra hastalanarak öldü. Doğumdan hemen sonra ölen anneyle birlikte üçüz kuzulardan 2´si daha ölünce yalnız kalan ve ismine Benekli adı verilen kuzu bakılması için diğer koyunların yanına bırakıldı. Sürüdeki koyunlar da Benekli´yi emzirmeyince Karaca ailesi sahip çıktı. Kendilerine ait çiftliklerinden evlerine getirdikleri kuzuya bebek gibi bakan Nihat ve Nebahat Karaca çifti ile Sinem Karaca Ay, Benekli´nin altını çocuk beziyle bağlıyor. Tahirova cinsi kuzu Benekli ise artık aileden biri haline geldi. Acıktığını çeşitli hareketler yaparak sahiplerinin göğsüne ve koltuk altlarına vurarak belli eden Benekli, günde 2,5 litre süt tüketiyor. Sahipleri tarafından biberonla emzirilen Benekli´nin bezi ise günde 7 kez değiştiriliyor. Henüz 15 günlük olan Benekli´nin bakımını üstlenen Sinem Karaca Ay, "15 gün önce koyunumuz doğum yaptı. İlk doğumuydu. Zor bir doğum olunca yavruları da vefat etti. Tek bu kaldı. Annesi de iki gün sonra öldü. Biz de başka anneler yanına almayınca evde bakmaya karar verdik. Şu anda gül gibi bakıyoruz ona. Kendi aramızda çocuklar gibi şen, aileden biri oldu artık. Günde 6, 7 adet bez bağlıyoruz. 2, 2,5 litre de süt tüketimimiz var. Böyle bakım yapmaya çalışıyoruz. Doğal ortamına zor alışacak. Bırakamayacağız. Bilmiyorum ne olacak" dedi.
"Çiftliğimizde ne kadar öksüz yetim varsa bakımlarını yapıyoruz"
Benekli´nin büyüdükten sonra yeniden sürüye döneceğini söyleyen Ay, "Çiftlikte de zaten babam hayvancılıkla uğraşıyor. O yüzden koyunlarımız var orada. Bir şekilde büyüdükten sonra doğal ortamına adapte olur. İsmini Benekli koyduk. Ben çalıştığım için daha çok kız kardeşim ilgileniyor. Kız kardeşim gününü bununla geçiriyor. Tanıdığımız bir yere gideceğimiz zaman onu da yanımızda götürüyoruz. Hiç bir yeri kirletmiyor. Kirletme gibi bir şansı yok. Acıktığı zaman bir şekilde hareketler yapıyor. Kim süt verecekse onun peşinden gidip gelmeye başlıyor. Pislediği zaman da altını görebiliyoruz zaten. Aynı bebek bakımı gibi. Kuzular annelerinden nasıl emerse, aynı onun gibi göğsüne ve koltuk altına vurarak tepkiler veriyor. Süt istediğini belirtiyor. Haziran ayından Ekim ayına kadar biz çiftlikte kalıyoruz. Zaten babam devamlı orada. Bir şekilde zorlanmayacağımızı düşünüyoruz" dedi.
Daha önceden de annesiz kalan yavru hayvanları evlerinde baktıklarını sözlerine ekleyen Ay, "Kedi baktık. Köpek baktık. Ördek yavrularımız vardı. Anneleri istemedi onlara baktık. Biz hayvanları çok sevdiğimiz için ayırt etmeden, çiftliğimizde ne kadar öksüz yetim var getiriyoruz. Bakımlarını üstlenip geri götürüyoruz" diye konuştu.



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 9.02.2017 16:08:58 676 0

Tarih: 09.02.2017 16:08
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:56:00