Son Dakika

Karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un analizine göre, Ramazan Bayramı haftasında tatilcilerin yüzde 60’ı memleketine gitmeyi tercih ederken, geriye kalanlar başta Ege Bölgesi olmak üzere yurdun değişik yerlerine tatile çıkıyor.

Bayram’da el öpmeye gitmeyi tercih eden her dört kişiden birinin memleketi ise İç Anadolu bölgesinde yer alıyor.

Bayram tatili uçak biletlerini www.enuygun.com üzerinden karşılaştırma yaparak satın alan 5 bin yolcuya ait verilerle oluşturulan analize göre, tatilcilerin yüzde 57’si nereye gideceğine bayramdan yaklaşık bir ay önce karar verdi.

Tatilcilerin yüzde 32’sinin de bayram programlarına yaklaşık 2 ay önce karar vererek uçak biletlerini satın aldığını belirten Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, “Geriye kalan yüzde 11 ise Ramazan Bayramı tatil programını en az üç ay öncesinden belirleyerek uçak biletini erken rezervasyon avantajıyla almayı tercih etti” dedi.

Karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un analizine göre, Ramazan Bayramı haftası için alınan uçak biletlerinin yüzde 40’ının varış noktasını İstanbul, İzmir, Antalya, Bodrum, Dalaman ve bazı yurtdışı havalimanları oluşturuyor. Ege Bölgesi, tatilciler arasında yüzde 40 ile en çok tercih edilen tatil bölgesi olurken, bayramda İstanbul’a gelecek olanlar ile hemen hemen aynı oranda bulunuyor. Tatilcilerin yüzde 5’i ise Kuzey Kıbrıs ve İspanya başta olmak üzere yurtdışına gitmeyi tercih ediyor.

Ramazan Bayramı’nda memleketine gitmeyi tercih edenlerin yüzde 25’i Ankara başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’ndeki havalimanlarına yönelik uçak bileti satın aldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne doğru yolculuklar ise yüzde 22’lik oran ile ikinci sırada yer aldı. Akdeniz Bölgesi’ne gidenler, bayramda memleketine gitmeyi tercih edenlerin yüzde 17’sini oluştururken, Karadeniz Bölgesi’ne gidenlerin oranı yüzde 13 olarak belirlendi.

Arife gününün Çarşamba olması nedeniyle bayram haftası için uçak bileti satın alanların bir kısmının tatiline 2 ve 3 Ağustos tarihlerinde başladığını belirten Sungurlu, “Ailelerin yanına bayramlaşmaya ve tatil bölgelerine gidenlerin yüzde 32’sinin gidiş tarihi 2 ve 3 Ağustos olarak karşımıza çıkıyor. Arife günü ve bayramın ilk günü tatile çıkanların oranı ise yüzde 43 ile ilk sırada yer alıyor” dedi.



Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 29.07.2013 17:49:07 956 0
Tarih: 29.07.2013 17:49 Güncelleme: 29.07.2013 17:49
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri