Anahtar Kelimeler: bayraklida ukrayna türki̇ye dostluğu

SARUHANLI - İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde düzenlenen mini turnuvada Bayraklı Masterler futbol takımı Ukrayna’nın Lviv Masterler takımını konuk etti. Geçtiğimiz aylarda Lviv’de biraraya gelen ekipler bu kez Bayraklı’da buluştular. Maça aileleri ile gelen konuklara Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini sunan İzmir’liler maçta ve sonrasında iki ülke halklarının dostluğu adına çok güzel görüntü ve konuşmalara imza attılar.

Bayraklı ve Lviv Masterler’in buluşması Bayraklı Belediyesi Şehit Ümit Boz Spor Tesislerinde 1 Ekim 2021 Cuma günü Saat 18.00’de çeşitli dostluk gösterileri ile başladı. Bayraklı Masterler Derneği başkanı Recep Çolak ve Ukrayna ekibinin Başkanı Vasily Korpan dostluklarının en üst seviyede olduğunu belirten konuşmalar yaparak birbirlerine takımlarının formaları ile birlikte çeşitli hediyeler takdim ettiler. Ege Masterler Federasyonu (EMF) Başkanı Haldun Dokel konuk başkana çiçek sunarken , EMF Onursal Başkanı Ahmet Gök geleneksel Dünya Barış Kupası Uluslararası Masterler Turnuvası için hazırlanan özel formayı amağan etti.  Halk oyunları ekibi maç öncesi Ege Bölgesi Zeybek ve halk danslarından örnekler sundu. Takımlar birbirlerinin bayraklarını taşıyarak sahaya çıktı. Üç kadın hakemin yönetiminde seromoni yapıldı. Milli Marşlar coşkuyla okundu.

Centilmenlik ve fair playin öne çıktığı maçı konuk takım 4 – 2 kazandı. Maçın hemen bitiminde oyunculara ve saha içine inerek heyecanı paylaşan ailelere tepsiyle baklava ikram edildi.   

Bayraklı Belediyesi Başkan vekili Serap Keskin maçı kazanan Lviv takımına kupa ve plaketlerini verdi. Kendileri için hazırlanan hediyeleri alan Ukraynalı kadınlar da söyledikleri marşlarla geceye renk kattılar.

Konuklar Bayraklı Belediyesi Havuz Tesisleri’nde verilen yemektede sahadaki muhteşem havayı sürdürdüler. Her iki ülke şarkıları çalınırken, birbirlerinin dansları ve halk oyunlarına coşkuyla eşlik ettiler.

Finali İzmir Marşı ile yapılan gece Türk ve Ukrayna Bayrakları’nın birlikte sallandığı görüntülerle tamamlandı.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 4.10.2021 05:23:00 0
Tarih: 04.10.2021 05:23 Güncelleme: 04.10.2021 05:23
Haberi Sesli Oku