İHRACAT - Antalya, Burdur ve Isparta illerinden 1 Ocak-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında 851 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi.

?BATI AKDENİZ´DE EN FAZLA İHRACAT RUSYA´YA?

Yılın geride kalan kısmında olduğu gibi Temmuz ayında da dış piyasalarda yaşanan olumsuzlukların etkisi hissedildi. Antalya, Burdur ve Isparta illerinden sadece Temmuz ayında 109 milyon 685 bin 848 dolar ihracat gerçekleştirildi. Batı Akdeniz´den en fazla ihracat 173 milyon 617 bin 542 dolarla Rusya´ya gerçekleşirken, en fazla ihracatı 295 milyon 47 bin 349 dolarla yaş sebze meyve sektörü gerçekleştirdi.

?İHRACATTA YAŞ SEBZEDEN SONRA MADENCİLİK?

Batı Akdeniz ihracatına sektörel bazda bakıldığında yaş sebze meyveden sonra en fazla ihracatın madencilik alanında yapıldığı görüldü. Maden sektörü 1 Ocak-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında 203 milyon 663 bin 777 dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu dönemde kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü 79 milyon 848 bin 2 dolar, ağaç mamulleri ve orman ürünleri sektörü 71 milyon 81 bin 749 dolar, çimento cam seramik ve toprak ürünleri sektörü ise 32 milyon 947 bin 47 dolar ihracat ile bölge ekonomisine katkı sağladı.

?RUSYA´DAN SONRA EN ÇOK İHRACAT ÇİN´E OLDU?

Bölge ihracatının ülkelere göre dağılımına bakıldığında Rusya´nın ardından ikinci sırada 106 milyon 597 bin 274 dolar ihracat ile Çin yer aldı. İhracat gerçekleştirilen ülkeler listesinin üçüncü sırasında ise 50 milyon 187 bin 219 dolarla Almanya yer alırken, dördüncü sırada 29 milyon 957 bin 978 dolarla Kazakistan yer aldı. Batı Akdeniz´in en fazla ihracat gerçekleştirdiği beşinci ülke ise 29 milyon 957 bin 978 dolar ile İran oldu. İran´a gerçekleşen ihracatta ortalamanın üzerinde artış oldu.



Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Apartmandan ayakkabı hırsızlığı kameraya yansıdı

Genç kardeşlerden Sarıgöl ekonomisine 700 bin fidan hamlesi

Manisa'da motosiklet denetimlerinde 1,8 milyon TL ceza

Genç güreşçiler Manisa’da mindere çıktı

Manisa Kent Konseyi 2026’ya "Katılımcı ve güçlü Manisa" hedefiyle yürüyor

Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Turgutlu Belediyespor Potada ve Filede Yılı Galibiyetle Kapattı

Cinayette sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

61 yıl hapis cezası bulunan 'suç makinesi' yakalandı

Ehliyet sınavında kalp krizi geçiren aday hayatını kaybetti

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na siyah jaguar ve bozayı geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 2.08.2015 11:52:08 540 0
Tarih: 02.08.2015 11:52 Güncelleme: 02.08.2015 11:52
Haberi Sesli Oku