MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Covid-19 salgını sonrasında ilk kez hemşehri dernekleri temsilcileriyle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Güzgülü, “Hemşehri dernekleri, şehrimizin rengidir. Bizler önce Manisalı, sonra geldiğimiz memleketlerin vatandaşlarıyız. Ortak noktamız Manisa” dedi.

Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü’nü ağırladı. İkiz Kuleler Oda ve Dernekler Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette, Başkanvekili Güzgülü’nü Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği Dönem Başkanı ve Manisa Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ragıp Güneş ve hemşehri dernekleri başkan ve yöneticileri karşıladı. Dernek yönetimine çalışmalarında başarılar dileyen Başkanvekili Güzgülü, “Covid-19 salgını sonrasında sizlerle yeniden bir araya geliyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hemşehri dernekleri, şehrimizin rengidir. Manisa’mıza renk katmıştır. Hepimiz önce Manisalı, sonra geldiğimiz memleketlerin vatandaşıyız. Ortak noktamız, ortak paydamız Manisa. ‘Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır’ ayetinin ışığında bir ve beraber olmanın manevi hazzını yaşıyoruz. Bunun yanında hemşehri derneklerinin tek çatı altında toplanmasından dolayı da mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Manisa’mızda iki tane Malatya hemşehri derneği vardı. Onlar da tek çatı altında birleşti. Bu vesileyle her iki dernek başkanına da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Derneklerden Başkanvekili Güzgülü ve Başkan Ergün’e Teşekkür

Ziyareti nedeniyle Başkanvekili Güzgülü’ne teşekkürlerini sunan Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği Dönem Başkanı Dr. Ragıp Güneş de, “Mehmet Güzgülü başkanımız, sağ olsunlar her zaman bizlerin yanında ve destekçimiz oluyor. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyoruz. Böyle güzel bir binada ekonomik olarak hemşehri derneklerine yer imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e de bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Talepleri Dinledi

Konuşmaların ardından derneğin çalışmaları ve planladıkları projeler ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Derneklerin kadın temsilcilerinin yerel sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek konserler ve yöresel yemeklerin yer aldığı yarışmalar düzenlenmesi ile ilgili taleplerini de dinleyen Başkanvekili Güzgülü, bu taleplerin değerlendirilmesi noktasında dikkate alınacağını söyledi. Ziyaret, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.



Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 14.09.2022 10:11:00 738 0

Tarih: 14.09.2022 10:11
Haberi Sesli Oku
2.07.2025 13:30:00