Tarih: 20.08.2024 14:43

Başkan Okurdan “Üzüm Baskı” Kredisi talebi

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Okurdan “Üzüm Baskı” Kredisi talebi

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, üzüm üreticisinin kuruttukları mahsulünü daha iyi ve düzenli bir şekilde depolaması için yetkililerden zirai küçük aletler kredisi kapsamında Ziraat Bankasından Üzüm Baskı kredi talebinde bulundu.

-Ziraat'ten Avantajlı Küçük Ekipman Kredisi-

Başkan Okur, Tarım işletmelerinin daha verimli çalışmaları ve mekanizasyon düzeylerini yükseltmeleri için "Tarımsal Mekanizasyon Araçlarının Kredili Satışına Esas Deney ve Denetimlerle İlgili Tebliğ" esaslarına göre "Deney Raporu/ Kredi Uygunluk Belgesi" olan yeni ve kullanılmamış küçük ekipman alımına yönelik olarak gerçek / tüzel kişi üreticilere sunulan kredilerden üreticilerin yararlanmasını istediklerini kaydetti.

Satış değeri 250.000 TL’ye kadar olan ve traktör, biçerdöver, kendi yürür hasat makineleri vb. gibi araçların dışında kalan tarımsal mekanizasyon aracı alımları için, KDV dâhil satış bedelinin tamamına kadar kredilendirme imkânı mevcut olduğunu ifade eden Başkan Okur, Ziraat Bankalarının farklı ödeme periyotları ve uygun vade seçenekleriyle, taksit tarihlerini ve taksit tutarlarını, ürünün hasat tarihlerine göre belirlene bilen, koşullar uygunsa, imza karşılığında kredi imkânından faydalana bilindiğini söyledi.

Okur, “Ancak konunun, Koşullar ile üretim yapılan konu uygunsa ve ilgili yılda yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda yer alan kriterleri sağlıyorsa, sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında, düşük faizli kredi imkânından yararlana biliniyor. Biz de diyoruz ki Cumhurbaşkanımızın imzası ile üzüm üreticimizin bu mağduriyeti giderilecektir.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —