Anahtar Kelimeler: Başkan ' üzümde mazot' iddiasına tepki

SARUHANLI - Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan 'Kuru üzümde mazot' iddiası Türkiye'deki çekirdeksiz kuru üzümün yüzde 95'ini karşılayan Manisa'dan tepkiyle karşılandı.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, bu tür iddiaların asılsız ve yalan olmakla birlikte dünyanın yüzde 30 kuru üzüm ihtiyacını karşılayan Türk üzümüne vurulan en büyük darbe olduğu söyledi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur yaptığı yazılı açıklamada, "18 Ocak 2023 tarihinde özel bir televizyon kanalında, Manisa'mızın geçim kaynağı olan kuru üzümde, kurutma esnasında mazot ile muamele edildiği ve bunun halka arz edildiğini program da yer vermişlerdir. Yüzde 80'den fazlası dünya ülkelerine ihraç edilen kuru üzümün, bölgemiz üreticilerine hakaret niteliğindeki bu yayını Saruhanlı Ziraat Odası Başkanlığı dahil olmak üzere bütün Manisa ziraat odaları olarak kınıyoruz. Hangi amaç için bu programda üretici hakkını yok sayan söylemler kullanılmasına anlam veremediğimizi belirtmek isteriz. Kuru üzümün merkezi Manisa'mız adına bu kanalın derhal düzeltme yapmasını hatta bu haberi tekzip etmelerini bölge üreticisinden özür dilemesini bekliyoruz. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

Saruhanlı Devlet Hastanesinden Dünya KOAH Gün

Saruhanlı Belediyesi Sosyal Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Belediyeden mahallelerde yol çalışması Saruhanlı

Paşaköy'den transfer bombası

Saruhanlı'nın Doğa Severleri Pazar gününe hazırlanıyor

Manisalı kuaförler Uşak'tan 3 kupa ile döndü

51 yıl hapis cezası olan firari Yunusemre’de yakalandı

MCBÜ öğrencisi Toker, milli takıma altın madalya getirdi

Manisa'da avcı tarafından vurulan çoban hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Yerel Basında Dijital Dönüşümün Merkezi Manisa olacak

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 23.01.2023 14:30:00 1152 0
Tarih: 23.01.2023 14:30 Güncelleme: 23.01.2023 14:30
Haberi Sesli Oku