MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bazı siyasi çevrelerce gündeme getirilen Yunusemre ve Şehzadeler ilçeleri ilave ve revizyon imar planları içerisinde yer alan Mimar Sinan Bulvarı prestij aks imar planı kararları ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Ergün, planların kişiye özel bir düzenleme olmadığını bir kez daha vurguladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Mimar Sinan Bulvarı prestij aks imar planı kararları ile ilgili açıklaması şöyle:

İlimiz genelinde 33 yıldır yapılamayan bütünleşik imar planı çalışmaları bilindiği üzere 5 yıldır Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizce yürütülmektedir. Bu kapsamda hazırlanan planlar yaklaşık 4770 hektar (47.700 dönüm) alanı kapsamakta olup bu alana ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planının 14.03.2022 tarihli Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde tüm siyasi partilerin OYBİRLİĞİ ile onaylanmıştır. Gündeme getirilen Mimar Sinan Bulvarı Prestij Aks 1/1000 ölçekli uygulama imar planı da 20.06.2022 tarihinde yine belediye meclisimizce tüm siyasi partilerin OYBİRLİĞİ ile onaylanmıştır ve Her iki planın askı süreçlerinde söz konusu parsellere ilişkin herhangi bir itiraz gelmemiş ve planlar kesinleşmiştir. Bu parsellere ilişkin açılmış herhangi bir dava da bulunmamaktadır.

Son günlerde sıkça dile getirilen 60 yıldır şahsıma ve aileme ait olan dedelerimden kalan yerleri de kapsayan parseller de bu imar planı çalışmaları içerisinde yer almaktadır. Ve bu parseller 1989 yılından beri Konut ve Ticaret Alanı olarak planlıdır. Söz konusu parseller için iddia edildiği gibi özel bir düzenleme veya plan tadilatı da yapılmamıştır.

Kişiye özel bir imar plan çalışması yapılmış gibi gösterilmeye çalışan bu plana tüm siyasi partiler OYBİRLİĞİ ile evet demiştir. Mimar Sinan Bulvarı prestij aksında Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde bulunan konumu ve şartları uygun olan tüm parsellere aynı yapılaşma koşulları verildiği, bu şartlarda 698 parsel olduğu, bu parsellerin 135 adetinin boş 563 adetinin ise dolu olduğu tespit edilmiştir. 135 adet boş parselde yaklaşık 600 kişi hak sahibidir. Dolu olan parsellerde ise 6420 adet bağımsız birim bulunmaktadır.

Konunun siyasi rant sağlamak amacıyla sürekli gündeme getirilmesi ve şahsi bir düzenleme yapılmış gibi gösterilmeye çalışılması üzerine konunun yeniden belediye meclisimizce değerlendirilmesi, kişiye özel bir uygulama var ise veya hukuka aykırılık söz konusu ise planının iptal edilmesi için Ekim ayında Manisa Büyükşehir Belediyesine vermiş olduğum önerge ise belediye meclisince planların yürürlükte olduğu kişiye özel bir plan olmadığı mevzuata uygun olduğu gerekçeleri ile OYBİRLİĞİYLE onaylanan planların iptal edilmesini gerektirecek bir husus olmadığı ve planın yürürlükte olduğuna bir kez daha karar verilmiştir.

Karakoca Mahallesi’ndeki eko turizm alanı ile ilgili gerçek dışı iddialara gelecek olursak. İlgili konuda yapılan 1/5000 ölçekli imar planları, Büyükşehir Belediye Meclisimizde AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti ve BBP’nin oybirliğiyle kabul edilmiş ve 30 günlük askı sürecinde herhangi bir itiraz olmamıştır. 1/1000’lik Planlara ise sadece CHP’li meclis üyeleri red oyu vermiştir. Sonrasında ilgili siyasi parti tarafından yargıya taşınmış ve atanan bilirkişiler, raporunu mahkemeye sunarak ara karar verilmiştir.

Dava konusu 1/1000 ölçekli uygulama imar planının çevre düzeni planlarına aykırılık teşkil etmediği, planlamanın kademenin birlikteliği ilkesine uygun olduğu bilirkişi raporunda tespit edilmiştir.

Yine bilirkişi raporunda 1/100000 ölçekli çevre düzeni planı, eko turizm alanı için önerilen yapılaşma koşullarına uygun olması nedeniyle şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olduğu kararı ortaya çıkmıştır.

Aynı bilirkişi raporunda dava konusu parselin Orman’dan alınan izinlerinin şehircilik ilkeleri ve imar mevzuatına aykırı olmadığı ve uygun olduğu kararı ortaya çıkmıştır.

Yine bilirkişi raporunda içme suyu havzasına ilişkin yapılan incelemede eko turizm alanı kullanım kararının içme suyu kullanma suyu kullanılmasına dair yönetmelik hükümlerine uygun olduğu kararı verilmiştir.

Bilirkişi raporunun son maddesi de ilgili siyasi parti tarafından propaganda haline getirilmeye çalışılan alanın SİT alanı olduğuna dair iddiadır. Bu konu da, mahkemeye sunduğumuz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 18.02.2022 tarih ve 2981140 sayılı yazısıyla açıklığa kavuşmuştur. Tüm bunlara rağmen şahsım ve aileme yönelik siyasi söylem ve hakarete varan asılsız iddiaların kamuoyunda bir karşılığı yoktur ve etik açıdan doğru değildir. Bu bağlamda yer sahibinin kimliği üzerinden tartışma oluşturmak da etik ve ahlaki ilkelere uygun olmamaktadır. Yapılan her işlem belediyemiz ve belediye meclisimizce kanun ve mevzuatlar çerçevesinde uygulanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri'nde bu hafta Kuşadası'nın deniz kıyısındaki tek lagünü olma özelliği taşıyan Kocagöl'e dikkat çekildi.

Doğaseverler Kocagöl'e dikkat çekti

24 yıl hapis cezasıyla aranan ve izini kaybettirmeye çalışan firari şahıs, JASAT ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık suçundan aranan şahıs JASAT'tan kaçamadı

Şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti, yakalanmamak için yangın çıkarttı

Baltalı dehşet: 1 ölü

Almanya'da düzenlenen Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'na Eskişehir'den katılan Eda Nur Tulum, Türkiye'yi temsilen yarışmalara katılıyor.

Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

Suriye'de çatışmalar sürüyor, görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Suriye'de Baas Rejimi Son Buldu: Yeni Yönetim ve Çatışmaların Sürekliliği

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldığı programda Kral III. Charles ile sohbet eden Gül'ün lüks çantası, etkinliğin önüne geçti.

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Müzik kariyeri boyunca sayısız şarkıya ve sanatçıya hayat veren Sezen Aksu, bu kez sesiyle değil görünümüyle gündeme geldi.

Sezen Aksu alışılmış imajına veda etti

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 21.10.2022 07:12:00 836 0

Tarih: 21.10.2022 07:12 Güncelleme: 21.10.2022 07:12
Haberi Sesli Oku
19.07.2025 11:59:00