MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mart ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda kaldırım işgallerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında kendisine yöneltilen soru üzerine açıklamalarda bulundu. Kaldırım işgallerinin suiistimaller sonucunda vatandaşlar tarafından kullanılamaz hale geldiğine vurgu yapan Başkan Ergün, “Her şeyden önce kaldırımlar, ailelerin, bebeğiyle yürüyen annelerin, engelli vatandaşlarımızın kullanım alanıdır. Biz, Manisa’nın tarihi dokusunun, güzelliğinin korunmasını istiyoruz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı 2. Oturumu’nun dilek ve temenniler bölümünde Meclis Üyesi Yenal Yıldırım, şehir merkezinde kaldırım işgallerine yönelik yapılan çalışmalar ile ilgili görüşlerini belirtti. Yıldırım’ın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, “Her şeyden önce kaldırımlar, ailelerin, bebeğiyle yürüyen annelerin, engelli vatandaşlarımızın kullanım alanıdır. Ne yazık ki bazı işyeri sahipleri adeta pazaryeri gibi yayılma yoluna giderek, vatandaşların ortak kullanım alanı olan kaldırımları kilitleme noktasına gelmiş. Bununla ilgili itfaiyemizin hazırladığı raporda oralarda olası bir acil durum yaşanması durumunda hiçbir acil durum aracının müdahalede bulunamayacağı da ortaya çıkmıştır” dedi.

“Manisa’nın Güzelliğinin Korunmasını İstiyoruz”

İl merkezindeki işletmelerin brandalarıyla, masa ve sandalyeleriyle bir standarda getirilmesi noktasında büyük çaba sarf ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Ancak dev brandalarla, büyük reklam mecralarıyla kaldırımları tamamen kapatarak, sokak lambalarını dahi kırarak çok kötü görünen bir durum ortaya çıktı. Bir şehrin bir kültürünün olması lazım. Biz, Manisa’nın tarihi dokusunun, güzelliğinin korunmasını istiyoruz. Bu noktada Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerimizle ortak bir çalışma yapılıyor. Yüzlerce esnaf arasında suiistimal eden 15-16 esnaf var. Sonuçta birileri rahatsız olacaktır. Ama bizim anamız, bacımız, kardeşimiz rahat bir şekilde hareket edecektir” diye konuştu.

Başkan Alhan ve Başkan Çelik Görüşlerini Açıkladı

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan da, benzer sorunları ilçelerinde de yaşadıklarını belirterek, Başkan Ergün’e destek verdi. Başkan Alhan, herkesin bu konuda gayret göstermesi gerektiğine vurgu yaptı. Konu ile ilgili söz alan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de, Şehzadeler Belediyesi zabıtasının da sayısız denetim ve cezai işlem uyguladığını belirterek, belediyelerin bu noktada işbirliği yapması ve ortak çalışma içinde olmasının kendilerini de mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Çelik, “Süreç içerisinde kararlar değişebilir, revize edilebilir. Üzülerek sahada görüyoruz ki, belediyelerin kararları bazı esnaflar tarafından suiistimal ediliyor. Ben inanıyorum ki, sevgi yollarında 60 santimetre kuralına uyulsaydı, böyle olmazdı. Bunlar zaten mecliste görüşülecek. Büyükşehir Belediyemizle birlikte hareket ediyoruz” dedi.



MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Anlamlı İftar Programı

Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Kumçay’ın Debisi Zirveyi Gördü!

Başkan Cıllı Sosyal Medyadaki Çağrıya Duyarsız Kalmadı

Nuriye Mahallesi’ne Güvenlik Kamerası Sistemi Kuruldu

Yağışlar Bereket Getirdi

Yapılan Köprüyle Mesafe Kısaldı, Üretici Rahatladı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

Kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 15.03.2022 11:41:00 819 0
Tarih: 15.03.2022 11:41 Güncelleme: 15.03.2022 11:41
Haberi Sesli Oku