MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mart ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda kaldırım işgallerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında kendisine yöneltilen soru üzerine açıklamalarda bulundu. Kaldırım işgallerinin suiistimaller sonucunda vatandaşlar tarafından kullanılamaz hale geldiğine vurgu yapan Başkan Ergün, “Her şeyden önce kaldırımlar, ailelerin, bebeğiyle yürüyen annelerin, engelli vatandaşlarımızın kullanım alanıdır. Biz, Manisa’nın tarihi dokusunun, güzelliğinin korunmasını istiyoruz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı 2. Oturumu’nun dilek ve temenniler bölümünde Meclis Üyesi Yenal Yıldırım, şehir merkezinde kaldırım işgallerine yönelik yapılan çalışmalar ile ilgili görüşlerini belirtti. Yıldırım’ın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, “Her şeyden önce kaldırımlar, ailelerin, bebeğiyle yürüyen annelerin, engelli vatandaşlarımızın kullanım alanıdır. Ne yazık ki bazı işyeri sahipleri adeta pazaryeri gibi yayılma yoluna giderek, vatandaşların ortak kullanım alanı olan kaldırımları kilitleme noktasına gelmiş. Bununla ilgili itfaiyemizin hazırladığı raporda oralarda olası bir acil durum yaşanması durumunda hiçbir acil durum aracının müdahalede bulunamayacağı da ortaya çıkmıştır” dedi.

“Manisa’nın Güzelliğinin Korunmasını İstiyoruz”

İl merkezindeki işletmelerin brandalarıyla, masa ve sandalyeleriyle bir standarda getirilmesi noktasında büyük çaba sarf ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Ancak dev brandalarla, büyük reklam mecralarıyla kaldırımları tamamen kapatarak, sokak lambalarını dahi kırarak çok kötü görünen bir durum ortaya çıktı. Bir şehrin bir kültürünün olması lazım. Biz, Manisa’nın tarihi dokusunun, güzelliğinin korunmasını istiyoruz. Bu noktada Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerimizle ortak bir çalışma yapılıyor. Yüzlerce esnaf arasında suiistimal eden 15-16 esnaf var. Sonuçta birileri rahatsız olacaktır. Ama bizim anamız, bacımız, kardeşimiz rahat bir şekilde hareket edecektir” diye konuştu.

Başkan Alhan ve Başkan Çelik Görüşlerini Açıkladı

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan da, benzer sorunları ilçelerinde de yaşadıklarını belirterek, Başkan Ergün’e destek verdi. Başkan Alhan, herkesin bu konuda gayret göstermesi gerektiğine vurgu yaptı. Konu ile ilgili söz alan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de, Şehzadeler Belediyesi zabıtasının da sayısız denetim ve cezai işlem uyguladığını belirterek, belediyelerin bu noktada işbirliği yapması ve ortak çalışma içinde olmasının kendilerini de mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Çelik, “Süreç içerisinde kararlar değişebilir, revize edilebilir. Üzülerek sahada görüyoruz ki, belediyelerin kararları bazı esnaflar tarafından suiistimal ediliyor. Ben inanıyorum ki, sevgi yollarında 60 santimetre kuralına uyulsaydı, böyle olmazdı. Bunlar zaten mecliste görüşülecek. Büyükşehir Belediyemizle birlikte hareket ediyoruz” dedi.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 15.03.2022 11:41:00 571 0

Tarih: 15.03.2022 11:41

Haberi Sesli Oku