MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ekim ayı Meclis Toplantısı’nda, meclis üyelerine ve vatandaşlara Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmaya yönelik desteklerini anlattı. Başkan Ergün, üreticilere yeni bir müjde de verdi.

Tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik desteklerin ayırdıkları 70 milyon TL’lik bütçe kapsamında sürdüğünü belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sulama kooperatiflerimize boru, sondaj, tarımsal sulama amaçlı su deposu ve havuz desteğimiz kapsamında bir protokol imzaladık. Geçtiğimiz yıl sulama kooperatiflerimize, o dönemin parasıyla 2 milyon 100 bin TL’lik bedelle 22 bin metre sulama borusu desteği sağlamıştık. Bu yıl da 9 milyon 100 bin TL yatırımla 48 bin metre sulama borusu aldık. Bu boruları 26 kooperatifimize dağıttık ve kendi bünyemizdeki 6 mahallede işlettiğimiz sulama tesislerinde kullandık. Bu çalışmamızla hem 6 bin dekar arazi sulamaya açıldı hem de su kayıpları önlendi. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Buğday ve Arpa Tohumu Desteği Müjdesi

Başkan Ergün, üreticilere yönelik yeni bir müjde de paylaşarak şunları söyledi: “Bununla birlikte buğday ve arpa tohumu desteklemesi ile ilgili Tarım Kredi Kooperatifi ile anlaştığımızı da müjdelemek istiyorum. Anlaşma kapsamında Tarım Orman Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyemiz ortak finansmanı ile üreticilerimize 1100 ton hububat tohumu desteklemesinde bulunacağız. Ay sonuna kadar bu dağıtımları tamamlamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

Saruhanlı Devlet Hastanesinden Dünya KOAH Gün

Saruhanlı Belediyesi Sosyal Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Belediyeden mahallelerde yol çalışması Saruhanlı

Paşaköy'den transfer bombası

Saruhanlı'nın Doğa Severleri Pazar gününe hazırlanıyor

Manisalı kuaförler Uşak'tan 3 kupa ile döndü

51 yıl hapis cezası olan firari Yunusemre’de yakalandı

MCBÜ öğrencisi Toker, milli takıma altın madalya getirdi

Manisa'da avcı tarafından vurulan çoban hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Yerel Basında Dijital Dönüşümün Merkezi Manisa olacak

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 13.10.2022 09:26:00 903 0
Tarih: 13.10.2022 09:26 Güncelleme: 13.10.2022 09:26
Haberi Sesli Oku