BAŞKAN ERGÜN, DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Ergün, mesajında, tüm kadınların gününü kutladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Tam adıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Kadınının hayatının her devresinde bir emekçi olduğu, hele ki anne olduktan sonra bizlerin üzerinde verdiği emekleri göz önünde bulundurursak, her günü Kadınlar Günü ilan etsek, yine de onlara olan borcumuzu ödeyemeyeceğimiz bir gerçektir. 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın-erkek eşitliğine ilişkin küresel çapta bir farkındalığın ve sosyal bir uyanışın ifadesi olarak ortaya çıkmış ve buna göre kutlanmaktadır. 21. yüzyılda olmamıza rağmen hala dünyanın birçok yerinde yalnızca cinsiyetinden dolayı ötelenen, hor görülen, cinayetlere kurban giden, taciz, tecavüz ve baskılar altında kalan kadınlarımızın haberlerini üzülerek görmekte ve duymaktayız. Tüm bu olumsuzlukların önüne geçebilmenin en önemli yolu şüphesiz eğitimdir. Aileden başlayacak olan bu eğitim, hayatımızın her alanında devam etmeli, çocuklarımıza cinsiyetinden dolayı herhangi bir üstünlüğe sahip olamayacaklarını kavratmamız gerektiğini düşünüyorum.
İslam dünyasının ışığı son peygamber Hz. Muhammed’in “Cennet anaların ayakları altındadır.” ve Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın.” sözleri bizlere ışık olmak için yeter de, artar bile. Bu duygularla kadının erkekten, erkeğin kadından üstün olmadığı gerçeğini tam manasıyla idrak edeceğimiz, kötü haberler duymayacağımız mutlu ve huzurlu bir yaşam içinde ömür geçirilen bir dünya hayaliyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

 



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 7.03.2023 15:04:00 1453 0

Tarih: 07.03.2023 15:04 Güncelleme: 07.03.2023 15:04
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00