MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesinin üzüm üreticilerine yönelik 100 bin adet sepet desteği, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katıldığı törenle Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki üreticilere 15 bin adet sepetin dağıtılmasıyla başladı. Üretken belediyecilik anlayışıyla üreticilerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Ergün, “Bizler, hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğu için proje üretirken, bu memleket için üreten ve ter dökenleri de göz ardı etmiyoruz” dedi.

Yunusemre ve Şehzadeler ilçesindeki üzüm üreticilerine 15 bin adet üzüm sepeti dağıtımı için düzenlenen tören, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırtık Şantiyesi’nde gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Murat Öner, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Ertuğrul Yıldırım, Uğur Başkal, Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğünde görevli daire başkanları, başkan danışmanları, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç, Şehzadeler Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Ocaklıgil, Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

Tarım İl Müdürü ve Ziraat Odası’ndan Başkan Ergün’e Teşekkür

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, üreticiye yönelik sağladıkları destekler nedeniyle Başkan Cengiz Ergün ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. Daha sonra söz alan Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk de, Büyükşehir imkanları ile tarımsal potansiyelin harekete geçmesinden memnuniyetini ifade ederek, işbirliğiyle yürütülen projelerin artması temennisinde bulundu. Öztürk, destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Öztürk’ün ardından kürsüye davet edilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sözlerine şehitlerimizi anarak başladı. Başkan Ergün ayrıca bir kaç gündür devam eden elverişsiz hava şartları nedeniyle ürünleri zarar gören tüm üreticilere de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kırsal Kalkınmaya 70 Milyon TL’lik Bütçe

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak alın teri döken üreticilerin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Bu yıl, Büyükşehir bütçemizden tam 70 milyon lira gibi bir bedeli tarım ve hayvancılığa yönelik projelerimiz için ayırdık. Bunun akabinde Köprübaşı, Kula ve Yunusemre ilçelerimizdeki çilek üreticilerimize don ve kırağı zararının önlenmesi amacı ile agril örtü desteğinde bulunduk. Fırtınadan serası zarar gören üreticilerimize, sera naylonu desteği sağladık. Yine yüzde 75 hibe desteği ile 3 milyon 122 bin lira değerindeki tam 291 ton gübreyi çiftçilerimize geçtiğimiz ay teslim ettik. Bu projemizden tam 4.213 üreticimiz faydalandı. Güle güle kullansınlar” dedi.

500 Adet Damızlık Koç İçin Girişimler Başladı

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle de ortak projeler yürüttüklerini belirten Başkan Ergün, “Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü Kalitesinin İyileştirilmesi projemiz kapsamında üreticilerimize 200 adet damızlık koç ve 20 adet damızlık teke dağıtımı gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl için de 500 adet damızlık koçun TİGEM’den tahsisini yaptırdık. Kanadı noktalı sirke sineği ile ilaç kullanmadan mücadele edilmesi için 100 bin şişe doğal elma sirkesini 9 ilçemizde üreticilerimize teslim ettik. Ahmetli ilçemiz Yaraşlı Mahallesi çevresindeki 1.000 dekar bağ alanını salkım güvesine karşı korumak için de feromon tel tuzak asımı yaptık” dedi.

1600 Dekar Arazi Suyla Buluşacak

‘Manisalı Arıcılar Ana Arılarını ve Arı Sütünü Üretiyor’ projesi kapsamında Soma ilçesinde teorik eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere malzeme desteği sağladıklarını ve uygulamalı eğitim vermeye başladıklarını anlatan Başkan Ergün, “Bu kurs sonunda arıcılık konusunda deneyimli ve donanımlı bireyleri yetiştirmiş olacağız. Bununla birlikte kursu başarıyla tamamlayanlara 10 adet arılı, 5 adet de arısız olmak üzere 15 adet kovan desteği sağlayarak, mesleğe ilk adımlarını atmalarına vesile olacağız. Böylesi önemli ve meslek edindiren bir çalışmaya imza atmaktan dolayı mutlu olduğumu da belirtmek istiyorum. Soma ilçemiz Beyce Mahallesi, Kırkağaç ilçemiz Kocaiskan Mahallesi, Ahmetli ilçemiz Matdere Mahallesi, Şehzadeler ilçemiz Gökbel Mahallesi ve Gördes ilçemiz Beğel Mahallesi’ndeki 1.600 dekarlık araziyi su ile buluşturuyoruz. Bu mahallelerimizdeki arazilerin kapalı sistemle sulanması amacıyla başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

100 Bin Sepet Dağıtılacak

Tarımsal sulama gölet ve tesislerinden hayvan içme suyu göletlerine, damızlık koç ve teke dağıtımından, gübre, meyve fidanı, tohum, sepet ve kasa desteğine, kooperatiflere sondaj ve sulama borusu temininden zararlılarla biyolojik ve biyoteknik mücadeleye, seracılıktan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemine kadar onlarca projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Ergün, “Bugün de 17 ilçemizdeki üzüm üreticilerimize 3 milyon 200 bin lira bedelle aldığımız 100 bin adet sepet dağıtımını başlatmak üzere bir aradayız. Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimizdeki üreticilerimize toplamda 15 bin adet sepeti teslim ederek başlayacağımız bu çalışmayı, ay sonuna kadar tüm ilçelerimizdeki üreticilerimize ulaştırarak tamamlamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

150 Bin Fidan, 60 Bin Zeytin Kasası desteği Geliyor

Yakın zamanda hayata geçirecekleri kırsal kalkınmaya yönelik desteklemeleri de katılımcılarla paylaşan Başkan Ergün, “Çalışmalarımız elbette bunlarla sınırlı değil. Yüzde 75 büyükşehir belediyemiz hibe desteğiyle Yem Bitkisi Tohumu müracaatlarını arkadaşlarımız almaya başladı. Kendi Yemini Kendin Üret Projemizin başvuruları 1 Temmuz’a kadar sürecek. Tohumları, Sonbaharda ekim döneminden önce üreticilerimize teslim etmeyi planlıyoruz. Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projemiz kapsamında bugüne kadar çiftçilerimize 350 bin adet zeytin, ceviz, badem, ayva, Trabzon hurması, incir, kayısı ve menengiç fidanı dağıttık. Önümüzdeki sezon için de 150 bin adet meyve fidanı dağıtılması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Zeytin üreticilerimiz için 60 bin adet zeytin kasası için de 7 Temmuz tarihine ihale günü alındı. Hasat sezonu öncesi üreticilerimize teslim edilecek şekilde planlamamızı yaptık” diye konuştu.

6 Bin Dekar Arazi Sulu Tarıma Açılıyor

Manisa’nın 8 ilçesindeki 34 kooperatife 42 bin metre sulama borusu ve sondaj desteğinde bulunacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bu destek, 6 bin dekar arazinin sulu tarıma açılması anlamına geliyor. Aynı zamanda mevcut sahalardaki sulama borularında da yıpranan borular yenilenerek kayıp kaçakların önüne geçeceğiz. Kooperatif üyesi olan 4.000’den fazla üreticimiz, bu tesislerden yararlanacak. Bu akşam yapılacak olan Büyükşehir Belediye Meclis Toplantımızda bu çalışmamızla ilgili kararı alacağımızı da buradan müjdelemek istiyorum. Şimdiden hayırlı olsun. Bugün ayrıca Sarıgöl Belediye Başkanımız Sayın Necati Selçuk ile bir işbirliği protokolü imzalayacağız. Sarıgöl ilçemizde hemen hemen her yıl dolu zararına uğrayan alanlarda 10 adet dolu savar sistemini ilçe belediyemiz iş birliğiyle kuracağız. Böylece 10 bin dekar bağ alanını doluya karşı koruma altına almış olacağız” diye konuştu.

Üretken Belediyecilik Anlayışıyla Üreticimizin Yanındayız

Koyun banyosu olarak ifade edilen Küçükbaş Hayvan Yıkama Aracı ve Sensörlü İlaçlama Makinesi alım süreçlerini başlattıklarını da ifade eden Başkan Ergün, “İnşallah yakın zamanda bu ekipmanlarımızı da hemşerilerimizin kullanımına sunacağız. Manisa’mızın büyükşehir olmasından bu yana sürekli vurguladığım anlayış; Üretken Belediyecilik’tir. Bizler, hemşerilerimizin huzuru ve mutluluğu için proje üretirken, bu memleket için üreten ve ter dökenleri de göz ardı etmiyoruz. Şu ana kadar saydığım hizmetlerimiz, yalnızca geride bıraktığımız 6 aylık süreci kapsayan çalışmalarımızın kısa bir özetidir. Üretken belediyecilik anlayışımızla kırsal kalkınma projelerine büyük önem veriyor, bu konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hep Birlikte Şehrimizi ve Ülkemizi Kalkındıracağız

Kırsal kalkınmanın sadece üreticiyi destekleyerek değil, aynı zamanda su kaynaklarını kirlilikten koruyarak, köylerin alt ve üst yapısını yenileyerek, ulaşım imkanlarını kolaylaştırarak ve yol ağlarını iyileştirerek mümkün olabileceğine vurgu yapan Başkan Ergün, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu bağlamda 19 atıksu arıtma tesisimiz ile evsel nitelikli atık suları arıtarak bereketli havzalarımıza sağlıklı bir şekilde veriyoruz. Bugüne kadar 250’den fazla mahallemizin alt ve üst yapısını yeniledik. Kısacası kırsal mahallelerimizin artık şehir merkezlerinden farkı kalmadı. Bununla birlikte sizlerin de bildiği gibi: “Gidemediğin, ulaşamadığın, dokunamadığın, varlığını hissettiremediğin yer senin değildir”. Bu vizyon ile hem ulaşım güvenliğinin sağlanması hem de ticari hayatın gelişmesi için Manisa’mıza 4.844 kilometre sathi kaplama asfalt, 370 kilometre sıcak asfalt ve 160 kilometre de beton yol olmak üzere toplam 5374 kilometre yol kazandırdık. Ayrıca, hemşerilerimizin en ücra köylere kadar ulaşımlarını kolaylaştırmak için toplu taşıma imkanı sağladık. Bizler, hemşerilerimizin ve üretenin yanında olmaya devam edeceğiz. Durmayacağız, çalışacağız, hep birlikte şehrimizi ve ülkemizi kalkındıracağız. Bu duygularla törenimize katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, ürünlerinizin bol, kazançlarınızın bereketli olmasını diliyorum.”

 

Konuşmaların ardından Başkan Ergün ve protokol üyeleri, üzüm üreticilerine toplam 15 bin adet sepetin teslimini gerçekleştirdi. Üreticilerle bol bol sohbet eden ve günün anısına hatıra fotoğrafları çektiren Başkan Ergün, tüm üreticilere bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 15.06.2022 09:59:00 0

Tarih: 15.06.2022 09:59

Haberi Sesli Oku