Anahtar Kelimeler: Turgutlu Başkan Çetin : olacak”

TURGUTLU - Turgutlu Belediye Başkanı Çetin, Turgutlu’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Çetin Akın, ”2023 yılı Turgutlu’nun yılı olacak” dedi.

Turgutlu Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Serkan Tatlı, Anadolu Ajansı Turgutlu Temsilcisi Kamil Tekmen, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Özhan Haluk Satır ve Turgutlu Yankı Gazetesi Muhabiri Tuncel Yılmaz’ı belediyede ağırlayan Başkan Çetin Akın, gazetecilerle gündeme dair sohbet etti. Turgutlu’da yapımı devam eden projeler hakkında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Çetin Akın tamamlanan projelerin Turgutlu’ya kazandırdığı katma değerin önemini anlattı.

“Ergenekon Kavşağı için proje ortağı olduk, atık su arıtma tesisi OSB için hayati proje”

Başkan Çetin Akın, 2023’ün Turgutlu’nun yılı olacağını ifade ederken önemli projelerin de 2023 yılında hayata geçeceğini ifade ederek şunları söyledi:

“Valiliğe ilettiğimiz Ergenekon Kavşağındaki battı çıktı projesi için Karayolları olumlu bir görüş verdi. Biz zaten yazılı olarak da proje ortağı olacağımızı bildirmiştik. Proje 2023 yatırım programına alınacak ve biz de projeye maddi destek sağlayacağız, bunun garantisini yazılı olarak beyan ettik. Ayrıca Organize Sanayi Bölgemizde atık su arıtma tesisi projesi bakanlıktan onay aldı ve 265 milyon TL kredisi de onaylandı. Yaklaşık maliyet hesapları yapılıyor ardından ihalesi tamamlanmış olacak. Turgutlu’ya önemli katkılar sağlıyoruz, bu projenin yatırım planına girmesi bizleri mutlu etti. Organize sanayi bölgemiz için hayati bir proje.”

“Merkez ve kırsal mahallelerimizde çalışmalar aralıksız sürüyor”

Kent genelinde devam eden ve başlanması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Çetin Akın şu ifadeleri kullandı:

Devam eden projelerimizin yanı sıra hayata geçireceğimiz yatırımlar da var. Selvilitepe Cemevi ve Kültür Sanat Merkezi, Selvilitepe Mahallemizde bir yüzme havuzunun da yer alacağı kapalı spor salonu, Çepnidere Mahallemizde düğün salonu, halı saha ve cemevi gibi projelerimizin yaklaşık maliyet hesaplarında sona gelindi. Cuma Pazarı konusunda proje aşaması tamamlandı ve direkt olarak ihaleye çıkacağız. Urganlı Mahallemizde düğün salonumuz, Mustafa Kemal Mahallemizde Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi tamamlandı. Unutulan Çamlıca Yolu’nda kendi ekiplerimizle çalışmalarımız sürüyor ve hızlı yol alıyoruz. İkinci etap tamamlandı. Yeni Mahalle Meydanı’nın yenilenmesi ve o bölgede kalan Türkmen Yolu’ndaki çalışmaları tamamlayacağız. İstasyonaltı Mahallemizde yapılacak olan Prestij Caddelerinin ihale aşamasına gelindi. GEDİZ A.Ş. oradaki alt yapı çalışmalarını bitirdikten sonra o bölgede çalışmalarımıza başlayacağız. Merkez mahallelere yatırımlarımız devam ederken kırsal mahallelerimizi unutmuyoruz. Bu sene kırsal mahallerimizde 28 bin metrekare parke taşı döşeme çalışması yaptık. Ova yollarını zaten biliyorsunuz, kendi ekibimizle, kendi üretimimiz ile 152 kilometre asfaltlama çalışması yaptık. Urganlı-Gökkaya arasını da asfaltladık. Ova yolları konusunda üreticimiz, çiftçimiz oldukça memnun. 2023 yılında da 70 kilometre gibi bir asfaltlama planımız var, bunu da tamamladıktan sonra Turgutlu’nun ova yollarında ana arterlerde asfaltlanmamış yer kalmayacak.

“Sanayi Çarşısı’nda hızla ilerliyoruz”

Turgutlu Belediyesi tarihinin en büyük yatırımı olarak hayata geçirilecek olan Sanayi Çarşısı projesinin son durumu hakkında bilgileri de paylaşan Başkan Çetin Akın, “Sanayi Çarşımız hızla yükseliyor. Projemizde 6 adet iş yerinin satış ihalesini 30 Aralık Cuma günü gerçekleştireceğiz. İlgi daire müdürlerimizin aktarmış olduğu son bilgiye göre söz konusu iş yerlerinin satışı için şu anda 6 talep var. Bu iş yerlerinin satışından elde edilecek gelir ile kentimiz için saydığımız projeleri tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl, Turgutlu’nun projelerle anılacağı bir yıl olacak” dedi.

“Spor, kültür sanat ve eğitim faaliyetlerimiz sürüyor”

Spor, kültür sanat ve eğitim alanındaki faaliyetlerin devam ettiğini belirten Başkan Çetin Akın, “Atatürk Kültür Merkezimizde kurslarımız sürüyor, tiyatro ekiplerimizin ortaya koyduğu oyunlar salonlardan taşıyor. TURBEM’de eğitim çalışmalarımız sürüyor. Belediyespor bünyesinde alt yapılarımızda yüzlerce evladımız spor yapıyor. Sadece betona değil, sosyal projelerimize yaptığımız yatırımlarla da yolumuza devam ediyoruz. Belediyemizin her faaliyetine son derece hakimim; sabah 7’de kalkıp sahaya çıkıyorum. Kentimizin ihtiyaçlarına göre çalışmalar üretiyoruz” şeklinde konuştu.



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 21.12.2022 08:57:00 715 0

Tarih: 21.12.2022 08:57 Güncelleme: 21.12.2022 08:57
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00