9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01
ŞEHZADELER - Şehzadeler Belediyesi'nin, Birlik Vakfı Manisa Şubesi iş birliğiyle düzenlediği programla Manisa'nın Fethinin 709. yılı coşkuyla kutlanırken; Manisa'yı fetheden Saruhan bey ve silah arkadaşları da dualarla anıldı. Törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Mavi Vatan'a tacizlerde bulunan Yunanistan ve onun yöneticilerine seslenerek "Fethin 709. yılını kutluyoruz. Allah'ın izniyle kıyamete kadar da bu topraklarda hür ve özgür bir şekilde ay yıldızlı bayrağımızın altında, ezanlarımızın gölgesinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu topraklarda yaşayan Saruhan Bey'in, Fatih'in torunlarından bir kişi dahi hayatta olduğu sürece siz o çirkin emellerinize asla ulaşamaz, Ege ve Akdeniz'de tekrar tekrar boğulmaya mahkum olursunuz." dedi.
Manisa'nın Fethinin 709. Yılı ve Saruhan Bey'i Anma Programı Şehzadeler Belediyesi ve Birlik Vakfı Manisa Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Saruhan Bey Türbesi önünde gerçekleştirilen programda Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Birlik Vakfı Manisa Şube Başkanı Prof.Dr Ali Çipiloğlu, MHP İl Başkanı Murat Öner, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve vatandaşlar hazır bulundu.
"MANİSA'NIN FETHİNİ NEDEN KUTLUYORUZ"
Ömer Faruk Altunağa'nın okuduğu Kuran tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Manisa Şube Başkanı Prof.Dr Ali Çipiloğlu, "Manisa'nın ebedi Türk yurdu haline getirilişinin 709. yılı dolayısıyla Şehzadeler Belediyesi ve Birlik Vakfı'nın ortak düzenlediği programımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz." dedi. "Ecdadımız Manisa'yı niçin fethetti ve bugün biz bu fethi niçin kutluyoruz?" diyen Çipiloğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Emperyalist güçler bir millete operasyon yaparken o milletin tarihini yok sayarak; eğer bu mümkün değilse o milletin tarihini değersizleştirerek işe başlarlar. Değersizleşen tarih, zamanla değer üretemez olur, fertler tarihine yabancılaşır ve milletler ideallerinden uzaklaşır. Unutulmamalıdır ki, tarih yalnızca ibret alınacak değil aynı zamanda kuvvet devşirilecek bir kaynaktır ve bir gelecek idrakidir. Bir milletin gelecek idrakine aktarılan geçmişi o milletin tarihi olur. İşte bu bağlamda, kaynağını insanda bulan, meşruiyetini Türk kültürü ve İslam dininden alan; âleme adalet ve bilgiye dayalı bir düzen kazandırma idealinin varisleri olmanın bilinciyle Manisa'nın fethini kutluyoruz. Atalarımızın bıraktığı emanete sahip çıkma, onları
koruma ve gelecek nesillere aktarma kararlılığı ile Manisa'nın fethini kutluyoruz. Milli bilinci darbelenen milletimizin bu bilincini diri tutmak, üzerindeki külleri silkelemek, muhteşem bir maziden güç devşirmek için Manisa'nın fethini kutluyoruz. Varlığımızı borçlu olduğumuz tarihi unutmamak, idrak etmek, pek çok konuda çözümün orada olduğuna dikkat çekmek için Manisa'nın fethini kutluyoruz. 1774 yılından beri milletimizin yaşadıkları gündüzün başına gelse gece olurdu. Bütün bunlara rağmen milletimiz geleceğini aydınlatan o ışığı, o ruhu korumayı becerdi. Bunun en son örneğini 15 Temmuz günü bütün dünyaya bir kez daha gösterdi. Bu ruhu yeniden devreye alma inancıyla Manisa'nın fethini kutluyoruz. Dünyanın barış ve huzur içinde yaşaması için bizim medeniyet değerlerimize ihtiyacın olduğunu, mazlum ve mağdur milletlerin gözlerinin üzerimizde olduğunu, işgal kuvvetlerinin yerli işbirlikçilerine fırsat vermeden yolumuza devam kararlılığını teyit için Manisa'nın fethini kutluyoruz. Manisa'nın fethi kutlu olsun."
"ECDAD YIKAN DEĞİL YAPAN BİR MEDENİYET KURDU"
Daha sonra katılımcılara hitap eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Manisa’nın, 1313 yılı 25-26 Ekim tarihlerine denk gelen bir Regaip Kandili gecesi Anadolu’ya gelen Türkmen Beyleri’nden Alpagu oğlu Saruhan Bey komutasındaki askerler tarafından fetih edilişinin 709. yılı kutlu olsun." dedi. Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; " Bu fetih; 1071’de Malazgirt’te başlayan Anadolu’daki kutlu yürüyüşümüzün ulaştığı yeri ve ecdadımızın “ilayı kelimetullah” uğruna bitmek, tükenmek bilmeyen fetih aşkının bir göstergesi ve ömrümüzün Manisa’da geçecek günlerinin yol haritası olan kader çizgimizin önemli işaretlerinden biridir. Sadece Manisa’nın yaşadığı 709 yıllık tarihi serüvende; insan, vatan ve devlet konusunda düşünmesini ve akıl etmesini bilenler için muhteşem ve manidar nice dersler var! 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, 8 Eylül Manisa’nın Kurtuluşu’nun, 25 Ekim Manisa’nın Fethi’nin ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yıl dönümü. Bu önemli tarihler bize şunu anlatıyor; vatan, millet ve istiklal ve istikbal şuuru olan milletler, yüz yıllara meydan okuyarak varlıklarını sürdürebilirler. Diğerleri tarihte bir anı olarak kalmaya mahkumdur. Manisa’nın fethi; hak, adalet ve hukuk tanımayan, insana saygısını yitirmiş ve kokuşmuş bir medeniyetin yerini insan merkezli, hak dostu ve güzel ahlakla taçlanmış bir sevgidir. Atalarımız ‘yaratılanı yaratandan ötürü sevdiler’. İnananı kardeş, inanmayanı Allah’ın emaneti bildiler ve herkese eşit muamele yaptılar, hoşgörüyle baktılar. Din, dil, ırk ayrımından uzak durdular. İnsan olmayı en büyük şeref bildiler. Yıkan değil yapan bir medeniyet kurdular."