ŞEHZADELER - Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, belediyenin restorasyonunu yaptığı, Manisa'nın fethinin sembolü olan Fetih Mescidi şantiyesinde incelemelerde bulundu. Teknik ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çelik, çalışmaların sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade ederek " Hedefimiz 2023 yılı içerisinde mescidin restorasyonunu tamamlayarak, açılışını gerçekleştirmek. Çalışmamız bölgenin daha güvenli hale gelmesi ve bundan sonra bölgede yapılacak çalışmalar açısından da bir tetikleyici unsur olacak" dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, beraberindeki Başkan Yardımcısı Bilal Demir ile birlikte, belediyenin restorasyonunu yaptığı Manisa'nın fethinin sembolü olan Fetih Mescidi şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Şantiye görevlileri ve teknik ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çelik, incelemelerinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Fetih Mescidi'nin 1313 yılında Manisa'nın Saruhan Bey tarafından fethedildikten sonra yaptırıldığını anımsatan Başkan Çelik, burasıyla ilgili uzun yıllardır çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek şöyle devam etti; " Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz önderliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz buranın rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin hazırlanıp, 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan geçmesi noktasında ciddi gayret sarf ettiler. Ardından da biz bu eserin restorasyonunu Şehzadeler Belediyesi olarak üstlendik. İhalesini de 2,5 milyon TL bedelle yaptık. Kurulun onay verdiği aslına uygun bir şekilde restore ediyoruz."

"HEDEF 2023'DE İBADETE AÇMAK"

Çalışmaların sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Çelik, kurul üyelerinin de zaman zaman gelerek çalışmaları inceldiklerini ve yönlendirmelerini de yaptıklarını söyledi. Başkan Çelik "Hedefimiz 2023 yılı içerisinde Manisa'nın fethinin sembolü olan, ilk yapılan mescid olan mescidin restorasyonunu tamamlayarak açılışını gerçekleştirmektir. Mescidin hemen yan tarafında aynı tarihten kalma bir de çeşme var. O çeşmeye de yayla suyu çektik. Nasip olursa o çeşmeyi de aslına uygun şekilde yapacağız. Akabinde de burası Manisa'da ilk yapılan mescid olma sıfatıyla ibadete açılacak ve Manisalılar gelip burada ibadet ederek, ecdadını rahmetle anabilecek." şeklinde konuştu.

Mescidin restorasyonuyla birlikte bölgenin de daha güvenli hale geleceğini belirten Başkan Çelik, çalışmanın bölgede yapılacak diğer çalışmaların da tetikleyici unsuru olacağını söyledi. Bölgedeki diğer eserlerin de adım adım ayağa kaldırılacağına inandığını sözlerine ekleyen Başkan Çelik şöyle devam etti; "Restorasyonun ardından mevcut surların güçlendirilmesi gündeme gelecek. Yıldan yıla burası Şehzadelerin turizm lokasyonunda önemli bir yer oluşturacaktır diye düşünüyorum. Emeği

geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada çalışan ustaların da ellerine, emeklerine sağlık. Kazasız belasız tamamlayıp ibadete açmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Şehrimize hayırlı olsun"



Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 27.07.2022 09:49:00 0
Tarih: 27.07.2022 09:49 Güncelleme: 27.07.2022 09:49
Haberi Sesli Oku