SARUHANLI - Saruhanlı Asliye Ceza Mahkemesi, sözlü şiddet anlamına gelen hakaret konusunda örnek kararlara imza atmaya devam ediyor.

“1000 GÜNDE HAKLI ELEŞTİRİYİ BAŞIMIN ÜSTÜNDE TAŞIDIM AMA HAKARETE VE KÜFRE KARŞI TÜM HUKUK YOLLARINA BAŞVURDUM, TAVİZ VERMEDİM, VERMEYECEĞİM”

Saruhanlı Asliye Ceza Mahkemesi, sözlü şiddet anlamına gelen hakaret konusunda örnek kararlara imza atmaya devam ediyor.

Mart 2019’da gerçekleştirilen mahalli idare seçimleri neticesinde büyük farkla Saruhanlı Belediye Başkanı olarak seçilen Zeki BİLGİN’e sosyal medya ağları üzerinden hakaret ve küfür eden kişiler hakkında yapılan yargılamalar neticesinde ardı ardına ceza kararları tesis ediliyor.

Bu kişilerden İsmail GÖKTAŞ hakkında, sosyal medya ağlarında yaptığı yayınlar nedeniyle savcılık tarafından soruşturma dosyası açıldı. İsmail GÖKTAŞ, Saruhanlı Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde hakaret suçundan suçlu bulundu. Ayrıca, İsmail GÖKTAŞ’a karşı Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki BİLGİN tarafından tazminat davası da açıldı.

Selahattin UZUN hakkında sosyal medya ağlarında yaptığı yayınlar nedeniyle birçok savcılık soruşturma dosyası açıldı. Selahattin UZUN, Saruhanlı Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde hakaret suçundan suçlu bulundu. Benzer suçtan ceza mahkemesinde yargılamasının devam ettiği de belirtildi. Ayrıca, Selahattin UZUN hakkında Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki BİLGİN tarafından tazminat davası da açıldı.

Aynı durumda olan Emin KAZAK ve Ahmet EVREN hakkında da sosyal medya ağlarında yaptıkları yayınlar nedeniyle savcılık soruşturma dosyaları açıldı. Bu kişiler, Saruhanlı Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde hakaret suçundan suçlu bulundu. Bu kişiler hakkında da Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki BİLGİN tarafından tazminat davası açılacağı bilgisi alındı.

Konu hakkında açıklama yapan Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin; “görev yaptığım 1000 günde; demokrat olmanın, medeni olmanın, yetişkin olmanın, halkçı olmanın, eleştiriye açık olmanın, hesap verebilir olmanın gereği, haklı eleştiriyi başımın üstünde tuttum ancak küfür ve hakarete hukuk mecrasında gerekli tüm cevapları verdim. Küfre ve hakarete, taviz vermedim, vermeyeceğim. Bana, görevimden kaynaklı olarak hakaret ve küfredenler hakkında vatandaş Zeki BİLGİN olarak başvuru yaptığım kadar aynı zamanda belediye başkanı olarak da başvuru yapıyorum. Biliyorum ki; küfre ve hakarete, yaptığım görevi iyi yapmaya çalıştığım için, hakkıyla yapmaya çalıştığım için, kuralları herkese eşit şekilde uygulamaya çalıştığım için kimseye ayrıcalık-iltimas yapmadığım için muhatap oluyorum. Benim yaptığım görev icabıyla manevi şahsiyetini korumam gereken bir de belediye kamu tüzel kişiliği söz konusudur” dedi.



ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN TELEFON FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ

Minik Voleybolcular Başarı Belgelerini Başkan Çetin Akın’dan Aldı

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Kazada ölen kuzenler gözyaşlarıyla toprağa verildi

Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

SOLOTÜRK'ten Demirci'de muhteşem gösteri

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 19.02.2022 10:14:00 1302 0

Tarih: 19.02.2022 10:14 Güncelleme: 19.02.2022 10:14
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00