Tarih: 12.01.2022 13:23

Başkan Bilgin'den Eğitime Destek

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, "Sıfır Atık" projesi kapsamında okullarda dağıtılmak üzere temin ettikleri çevre eğitim kitaplarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş'a teslim etti.

Başkan Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş'u makamında ziyaret ederek, "sıfır atık" projesinin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilgin, proje kapsamında temin ettikleri çevre eğitim kitaplarını, okullara dağıtılmak üzere Milli Eğitim Müdürü Aguş'a teslim etti.

Öte yandan Saruhanlı Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Birimi Sorumlusu Aysun Helvacıoğlu, Temizlik İşleri Müdürü Abdullah Erdoğan ve Çevre Mühendisi Fatma Bakırbaş, Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret ederek 2. sınıf öğrencilerine sıfır atık eğitimi verdi.

Eğitimler, İlçedeki anaokulları, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine de verilecek.

Sıfır Atık : Hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetim sisteminin kurulmasına, yaygınlaştırılmasına, geliştirilmesine, izlenmesine, finansmanına, kayıt altına alınarak belgelendirilmesine ilişkin genel ilke ve esasların belirlenmesi amacıyla belirlenmiş hedeftir.

“Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —