SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası nedeniyle, ilçedeki engellilere ve ailelerine yemek verdi. 

Belediye Sosyal Tesislerindeki Düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, İlçe Müftüsü Muhammet Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Emniyet Müdür Vekili Muzaffer Ay, Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Usman, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri de katıldı.

Yemeğin ardından masaları dolaşarak engelli vatandaşlarla sohbet eden Yaralı, her türlü ihtiyaçlarında engellilerin yanlarında olduklarını belirtti. 

Yaralı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada engelli vatandaşların çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları konusunda önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Saruhanlı Belediyesi olarak kendilerinin de engellilerin her türlü talepleriyle ilgilendiklerini, akülü araç, tekerlekli sandalye ve buna benzer ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Yaralı, şunları söyledi;

?Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması biz idarecilere düşen en önemli görevlerden biridir. Diğer önemli görevimiz ise engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, onları üretime dâhil ederek toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmaktır. 

Devletimiz, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürütmektedir. Devletimiz bu kapsamda engelli çocukların eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödemekte, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza da aylık bağlamaktadır. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza özel sektörde ve kamu kurumlarında iş imkânı veren düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu çalışmalar engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarını yükseltmiş ve onları hayata bağlamıştır.? 

Başkan Yaralı konuşmasının sonunda, her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini sözlerine ekleyerek, ?Tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum? dedi.



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 16.05.2016 11:24:52 690 0
Tarih: 16.05.2016 11:24 Güncelleme: 16.05.2016 11:24
Haberi Sesli Oku