SARUHANLI - Avrupa Gençlik Derneği´nin (AGEDER) hazırladığı ´Betweenthevineyards´ gençlik projesi kapsamında Manisa´da bulunan Macaristan, Yunanistan ve Bulgaristanlı 27 üniversite öğrencisi Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı´yı ziyaret etti.

Ziyarete, Avrupa Gençlik Derneği(AGEDER) Başkan Yardımcısı, Abdullah Doymaz, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Ceylan, Suat Diktaş ve Avrupalı öğrenciler katıldı.

Saruhanlı Belediye başkanı Hüseyin Yaralı ziyarette yaptığı konuşmada, ? ´Betweenthevineyards´ gençlik projesi kapsamında Saruhanlımıza bulunan Macaristan, Yunanistan ve Bulgaristanlı 27 öğrencilerimiz bizleri bugün ziyaretlerinden dolayı öncellikle bizleri memnun etti.? Dedi.

Başkan Yaralı şunları kaydetti; ?Bu tür projelere Saruhanlı Belediyesi olarak her zaman destek veriyoruz. Projeyi duyduğumuz zaman tabi Bağlar arası bir proje üzümle ilgili ve üzüm olarak Manisa´mızın en önemli şehirlerinden biri. Manisa´mızın içerisinde de 17 İlçemiz var. Bu ilçelerin içerisinde Üzüm üretiminde Saruhanlımızda da yaygın halde devam ediyor. Ülkemiz genel anlamda tarıma dayalı ve her türlü ürünümüzün yetişebildiği bir ülke. Bizde ülkemizin batısında bir şehir olarak değişik ürünler üretiyoruz. İlçemiz genelinde Tarımsal alanda yaklaşık 400 bin dekar üretim alanımız var. Bu alanlarda Bağ, Pamuk, Hububat, Tütün, Zeytin, Domates, biber, gibi ürünler yetişiyor. Bölgemizde özellikle Sultaniye cinsi üzüm yetişiyor. Bunun %13´ünü Saruhanlı ilçemiz tarafından karşılanıyor. Bu anlamda bizleri ziyaret geldiğiniz için teşekkür ediyorum.?

Avrupa Gençlik Derneği(AGEDER) Başkan Yardımcısı, Abdullah Doymaz ise, Hazırladığımız projeler kapsamında daha önce İtalya, Almanya ve Çek Cumhuriyeti´ne Öğrenciler gönderdik. Ülke dışına çıkan öğrenci arkadaşlarımızın farklı kültürleri tanımalarına, özgüven duygusu kazanmalarına katkı sağlıyoruz. Bugün ise projeye dahil olan ülkelerden öğrenciler Saruhanlı ´ya geldi. Saruhanlı Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı´yı makamında ziyaret edip, üzüm bağlarında incelemelerde bulundu. Bu anlamda bizleri ağırlayan Sayın Belediye başkanımız Hüseyin Yaralı´ ya teşekkür ediyorum. Şeklinde konuştu.

Avrupalı öğrenciler günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. 



Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 8.09.2016 17:28:35 830 0

Tarih: 08.09.2016 17:28
Haberi Sesli Oku
11.04.2025 16:56:00