SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, İsrail´in Tel Aviv kentindeki büyükelçiliğini Kudüs´e taşıma kararı alan Amerika Birleşik Devletlerini ve bu karara tepki amaçlı barışçıl gösteri düzenleyen Filistinlileri şehit eden İsrail´i şiddetle kınadığını bildirdi. 

Başkan Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada Kudüs´ün İsrail´in başkenti olmadığını ve asla olmayacağını, Müslümanların kırmızıçizgisi olan Kudüs´ün barışın başkenti olarak kalacağını dile getirdi. 

ABD´nin büyükelçiliğini taşıma kararının Ortadoğu´da barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olduğunu dile getiren Yaralı, şöyle konuştu:

"Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. Bugün İsrail´in işgal altındaki Filistin topraklarında şehit ettiği her bir Filistinli, İsrail´in utanç duvarına eklenen yeni bir cinayet, yeni bir lekedir. İslam´ın sesini susturmak ve Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam´ın harem-i izzeti olan Kudüs´ü tacize teşebbüs edenler Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir."

KUDÜS´E SAHİP ÇIKACAĞIZ 

Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye´nin çağrısına kulak vererek Kudüs´e sahip çıkacağına inandıklarını ifade eden Yaralı, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"İslam´ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. ABD bu kararından vazgeçmeli, İsrail Filistin´deki katliama son vermelidir. Bizler devlet ve millet olarak Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız."



5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Isınmak isterken yaralanan işçi 7 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Mihriban cinayetinde kan donduran ifade: "Öldüğünü anlayınca ormana gömdüm"

Manisa’da rahim ağzı kanseri tarama aracı hizmete girdi

Eğlence bu tatilde Saruhanlı’da!

Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 15.05.2018 17:05:52 787 0
Tarih: 15.05.2018 17:05 Güncelleme: 15.05.2018 17:05
Haberi Sesli Oku