Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, "Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile gerekse toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü´nü tebrik ediyorum" dedi.

Başkan Yaralı, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti;

"Hem kurtuluş mücadelesinde, hem de Cumhuriyetimizin kuruluşunda kadınlarımızın yaptığı fedakarlıklar hala hafızalarımızdadır. Kadınlar, bizim topraklarımızda toplumun ve ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir.

Dolayısıyla yeni Türkiye yolunda ulaşmak istediğimiz hedefler konusunda kadınlarımıza da önemli sorumluluklar düşüyor. Bu doğrultuda son yıllarda gerçekleştirilen reformlarla, eğitimden sağlığa, çalışma hayatından siyasete kadar tüm alanlarda kadınlarımıza destek olacak önemli iyileşmeler sağlandı.

Bizler toplum olarak, kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz. Ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduk. Bizler etnik, mezhepsel, hangi konuda olursa olsun insanların hor görülmesine, dışlanmasına, kötü muameleye tabi olmasına karşı olduk.

Kadınlarımızın evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasını ruhen, vicdanen ahlaken asla kabul edemeyiz. Ne mutlu bize ki, milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Saruhanlı Belediyesi olarak kadınlarımız için çeşitli etkinlik, kurs ve faaliyetler düzenliyoruz. Son olarak İş Kur ve Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla meslek edindirici kurslar açtık. Kadın kursiyerimiz katıldığı kurslarda hem meslek öğrendi, hem de aile bütçesine katkı sağladı.

Kadınlarımızın haklarını yalnız bir gün değil her gün savunmalıyız. Senede bir gün onları anlamaya çalışmak, onların haklarından bahsetmek, çektikleri sıkıntıları anlamaya çalışmakla yetinemeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Tarihinde kahramanlık destanları yazan; Nene Hatun, Erzurumlu Kara Fatma, Nezahat Onbaşı, Şerife Bacı ve Halime Çavuş gibi binlerce kadın kahramanımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum"



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.03.2018 17:01:54 422 0

Tarih: 07.03.2018 17:01

Haberi Sesli Oku