TURGUTLU - Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilçe merkezi ve merkeze uzak mahallerdeki karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi. Şehir merkezinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Şirin, Osmancık, Dalbahçe ve Irlamaz Mahallesi sakinlerinden de tam not aldı. 
Yoğun kar yağışı dolayısıyla yolların ulaşıma açık olması için yoğun çaba sarf eden Turgutlu Belediyesi, ilçeyi esir alan etkili kar yağışına hazırlıklı yakalandı. Turgutlu belediye başkanı Turgay Şirin´in talimatları doğrultusunda günler öncesinde hazırlıklarını tamamlayarak kar yağışını bekleyen ekipler, karla mücadeleyi dört koldan sürdürdü. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de önce ilçe merkezindeki çalışmaları yerinde inceledi, ardından merkeze uzak mahallelerdeki karla mücadele ekibine eşlik etti. Turgutlu´nun can damarı olan Atatürk Bulvarı´nda basın mensuplarına çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Başkan Şirin, öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Başkan Şirin´in kar yağışına rağmen ekiplerin başında olmasını takdir eden vatandaşlar, nadir görülen kar yağışını fırsat bilerek bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.
Merkez mahallelerin ardından Fen İşleri Müdürü Yasemin Özay Sungur ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kutar´ın eşliğinde ilk olarak Irlamaz Mahallesi´ne giden Başkan Şirin, burada greyderin direksiyonuna geçti. Sonrasında Osmancık ve Dalbahçe Mahalleleri ziyaret edildi. Soğuk hava ve yoğun kar yağışına rağmen ekiplerle birlikte sahada olan Başkan Şirin´i karşılarında gören mahalle sakinleri zor günlerinde kendilerini yalnız bırakmadıkları için Başkan Şirin´e teşekkür etti.
Dalbahçe Mahallesinde vatandaşların çay ikramını geri çevirmeyen Başkan Şirin, bölgedeki çalışmalar hakkında vatandaşların sorularını yanıtladı. Mahalle Muhtarı Sabit Özdemir, ziyaretlerinden dolayı Başkan Şirin´e teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilen parke taşı döşemelerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Vatandaşların gelen hizmeti beğendiğini ifade eden Özdemir, düğün salonu talebini Başkan Şirin´e iletirken, Başkan Şirin de, Akçapınar ve İzzet Mahallelerine yapılan çok amaçlı salonları hatırlatarak talebi değerlendireceklerini ifade etti. Özdemir, ?Mahallemiz son aylarda daha da güzelleşti. Özellikle parke taşı döşemesinden memnunuz. Sizlere İbrahim Bey ve Yasemin Hanım´a, tüm ekibe teşekkür ediyoruz? dedi.
Başkan Şirin de verdikleri sözleri tuttuklarını ifade ederek, ?Bugüne dek merkeze uzak mahallelerimizin merkezdeki imkanlarından faydalanmasını istedik. Aradaki makasın kapanması adına yoğun çaba sarfediyoruz. Bölgemize Büyükşehir Belediyemiz ile 20 bin metrekare taş döşedik. Helali hoş olsun, halkımıza hayırlı olsun? dedi.

?Her şeyden önemlisi vatandaşımızın memnuniyeti?
Yoğun geçen mahalle ziyaretlerine yönelik bir değerlendirme yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ?Ülkemiz üzerinde etkisini gösteren soğuk hava akımının Manisa´mız ve Turgutlu´da da etkili olması nedeniyle bir süredir hazırlıklarımızı yapıyorduk. Geçen hafta ve önceki haftaki yağışlarda da sahadaydık ve şimdi de yine sahadayız. Zor şartlar altında çalışan ekiplerimize moral vermek, aynı zamanda vatandaşlarımızın da zor gününde yanında olmak istedik. Sağ olsunlar halkımız bizleri soğuk havada içimizi ısıtan sıcak sohbetleriyle karşıladılar. Bir çaylarını içtik, hasbihal ettik. Kendilerine karla mücadele çalışmalarımıza yönelik bilgi verdik. Çok şükür geçmişte olduğu gibi bugünde bir sıkıntı yaşamıyoruz. Vatandaşımızın günlük yaşantısının aksamaması ve özellikle kaza bela yaşamaması için arkadaşlarımız sürekli sahada çalışıyor. Şuan hem buzlama hem küreme çalışmaları devam ediyor. Bu anlamda görevlerini özveriyle yerine getiren tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum? dedi.



Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 11.01.2017 15:24:02 327 0

Tarih: 11.01.2017 15:24 Güncelleme: 11.01.2017 15:24
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 17:03:00