SARUHANLI - Saruhanlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, son günlerde birbiri ardında süpermarketler açıldığını belirterek, Büyük marketlerin yüzlerce esnafın ekmeğiyle oynadığını ve Saruhanlı ekonomisine ciddi zararlar verdiğini söyledi.

Oda Başkanı Kenez, Saruhanlı’da son günlerde süper marketlerin 2. ve 3. Şubelerinin açıldığını belirterek, şehir merkezinde bulunan süper marketlerin yüzlerce esnafın “ekmeği” ile oynadığını savundu. Saruhanlı’nın ekonomik kaynaklarının süper marketlerce sömürüldüğünü ve ilçe dışına çıkarıldığını ifade eden Başkan Kenez, bir şube ile yetinmeyip, 2. ve 3. Şubeleri yolda olan Süpermarketlerin, Saruhanlı esnafını bitirme noktasına getireceğini kaydetti.

Esnaf ve sanatkârın çok zor bir dönem geçirdiğini belirten Kenez, şöyle dedi; “Esnafımız birçok ekonomik sorun yaşadığı, siftah bile yapamadığı bir dönemde böyle büyük süpermarketlerle ilçe ekonomimizin sömürülmesine göz yumamayız. İlçemizde gereğinden çok fazla bulunan büyük marketler, Saruhanlı’nın ekonomik potansiyelini gördükçe ahtapot kolu gibi ilçemizi sararak şubelerini açma çalışmaları kabul edilemez bir durumdur.”

Saruhanlı Halkının, küçük esnafa sahip çıkması gerektiğini söyleyen Esnaf odası başkanı Kenez, “Saruhanlı halkımız, her zaman yanında olan küçük esnafa sahip çıkmalıdır. Geçmişte olduğu gibi bu gün de bakkal amcaları yaşatmak desteklemek zorundayız.” Dedi.

-Yerel Yönetimler Bu Konuda Duyarlı Olmalıdır.-

Son zamanlarda mahalle aralarında ansızın beliren market şubeleriyle ilçedeki küçük esnafın silkelendiğini ifade eden Oda Başkanı Kenez, “15 bin nüfuslu Saruhanlı da 30-40 metrekare alanda ailesinin geçim kaynağını sağlayan küçük esnafımız, Holdinglerin açtığı Süpermarketlerin karşısında ölüm-kalım savaşı veriyor. Buradan yerel yönetimlere sesleniyorum. Yerel yönetimler için bu konu gündemin önemli maddesi ve çözüm bekleyen problemi olmalıdır.” Dedi.

Esnafın yetim evlat muamelesi gördüğünü ifade eden “Kenez, Her çıkan yeni kanundan aldıkları yetkiyle sokak ve caddelerde küçük mekânlarda rızkını temin etmek için mücadele eden esnafımıza çeşitli bahanelerle ceza yazmak için karşısına dikilen yetkililer, büyük holding marketlerine adeta kucak açmış gelin diyorlar.” Şeklinde konuştu.

Oda Başkanı Kenez, Yerel yönetimi temsil eden seçilmişlerin bu konuda duyarlı davranarak, Bu marketler furyasını bir sınırlama getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 28.08.2014 17:20:17 1840 0

Tarih: 28.08.2014 17:20
Haberi Sesli Oku
8.04.2025 11:37:00