MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Çanakkale Zaferi´nin yüzyıllarca Türk ve dünya tarihinde unutulmayacağını vurgulayan Başkan Ergün, ?Gelecek her nesil atalarımızın vatan savunmasında ortaya koyduğu bu eşsiz destanı okuyacaktır? dedi.

Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ?3 Kasım 1914-18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı´nda cereyan eden bir seri deniz savaşlarıyla Gelibolu Yarımadası´nda 25 Nisan 1915-8/9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır. Savaşlar kaybetmiş, yaralanmış ve ?hasta adam´ ilan edilmiş bir ulusun emperyalist kuvvetlerce parçalanma sürecinde başlatılan milli mücadelenin ilk ateşidir Çanakkale. Çanakkale, öz yurdunu korumak için şahlanan yaralı bir ulusun, sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları felce uğrattığı bir savaştır. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk ordusu, destansı vatan savunması, gözü dönmüş bölücü güçlere karşı gözü kara çarpışmasının destanıdır Çanakkale? dedi.

?Unutturmayacağız?

?Bugün 102. yılını kutladığımız bu büyük zafer, yüzyıllarca Türk ve dünya tarihinde unutulmayacak, gelecek her nesil atalarımızın vatan savunmasında ortaya koyduğu bu eşsiz destanı okuyacaktır. Bizler de bu şanlı zaferi unutturmamak adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Tarihi şan ve şerefle dolu kahraman Türk ordusunun ve yüce Türk Milleti´nin bu zaferi, tarihin sayfalarında ?Çanakkale geçilemez´ nidasıyla kendisine yer bulmuştur. Bu önemli zafer, kurtuluşumuzun meşalesini yakan, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün askeri dehasını tüm dünyaya göstermiştir. Bu duygularla Çanakkale Zaferi´nin 102. yıldönümünü kutluyor; vatan savunmasında gözünü kırpmadan, geriye dönmeyi düşünmeden seve seve canlarını feda eden tüm kahraman aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.?



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 17.03.2017 10:51:56 238 0

Tarih: 17.03.2017 10:51

Haberi Sesli Oku