SARUHANLI/ÇAMLIYURT - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı´nın Çamlıyurt Mahallesi Muhtarı İbrahim Bakırlı ve mahalle sakinlerini makamında ağırladı. 

Mahalleye kurulması planlanan Katı Atık Transfer İstasyonu´yla ilgili endişeler üzerine konuşan Başkan Ergün, ?İlçe Belediyesi´nin mahallelerden topladığı atıklar belirlenen yere gelecek ve bir rampa aracılığıyla tıra yüklenecek. O tır da çöpleri doğrudan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi´ne getirecek. Yani mahallede herhangi bir yığınak, depolama gibi bir şey söz konusu olmayacak? dedi.

Saruhanlı ilçesi Çamlıyurt Mahalle Muhtarı İbrahim Bakırlı ve mahalle sakinleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ü ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım ile Saruhanlı Koordinasyon İşleri Şube Müdürü Erdinç Karaköse de hazır bulundu. Mahallede yapılması planlanan Katı Atık Transfer İstasyonu ile ilgili Başkan Cengiz Ergün´e taleplerini ilettiklerini belirten Mahalle Muhtarı İbrahim Bakırlı, ?Mahallemizde kurulması planlanan Katı Atık Transfer İstasyonu için Sayın Başkanımız Cengiz Ergün´e görüşlerimizi ilettik. Kendisi de bizleri dinledi, ilçe belediyesinin başka bir yer göstermesi durumunda mahalleye istasyonun yapılmayacağını belirtti. Kendisine gerçekten çok teşekkür ediyoruz? dedi.

 ?17 Kurum Uygundur Görüşü Verdi´ 

Hiçbir vatandaşın üzülmemesi için çalıştıklarının altını çizen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ?Görevli arkadaşlarımız gelerek sizlere burada nasıl bir istasyon yapılacağı konusunda bilgi aktardı. Ayrıca bu istasyonun kararını sadece biz vermedik. Yaklaşık 17 resmi kurumdan uygundur görüşü alınarak burası belirlendi. Saruhanlı Belediye Başkanımız burası uygundur diye bize resmi yazıyı yazdı. Biz de onun onayını alarak hareket ettik. Sizin endişelerinizi anlıyorum. Ama mahalleye kurulması planlanan tesisin çevreye hiçbir zararı olmayacak. Saruhanlı Belediyesinin mahallelerinden topladığı atıklar belirlenen yere gelecek ve bir rampa aracılığıyla tıra yüklenecek. O tır da çöpleri doğrudan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi´ne getirecek. Yani mahallede herhangi bir yığınak, depolama gibi bir şey söz konusu olmayacak. Aynı zamanda da burada bir istihdam yaratılacak. Sizin insanlarınız iş sahibi, ekmek sahibi olurlar? diye konuştu. 

?Çevreyi, Doğayı Korumamız Lazım´

Manisa´nın çöplerini bertaraf etmenin Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluğunda olduğunu kaydeden Başkan Ergün, ?Saruhanlı´da şuanda 6 tane yere çöp dökülüyor. Bu çöpler toprağa, suya karışıyor. O sularla tarlaları suluyoruz ve ürettiklerimizi yiyoruz. Kendi kendimizi zehirliyoruz. Çevreyi, doğayı korumamız lazım. Gediz´i nasıl kirlettik şimdi onun arıtmalarını yapıyoruz. Çöpü biz kullanabilir hale getirmek için modern tesisler kuruyoruz. Aynı istasyonu Turgutlu ilçesinde de yapıyoruz. Ahmetli ilçesinin ve Turgutlu´nun çöplerini burada kuracağımız transfer istasyonuyla Uzunburun´a taşıyacağız. Uzunburun´da kapasiteyi artırdık. Sadece Manisa merkezi yapacaktık ama Bakanlık´tan izin alarak kapasiteyi artırdık. Hedefimiz bütün ilçelerin çöplerini buraya taşımak? dedi.

?Çöpleri Bertaraf Etme Sorumluluğumuz Var´

Başkan Ergün, ?Tekrar söylüyorum Büyükşehir Belediyesi olarak tek başıma karar almadım. 17 resmi kurumun da burada kararı var. Saruhanlı Belediyesi yeni bir yer versin, şurada yap Başkanım desin yapalım. Biz burada zaman kaybedeceğiz 17 kurumdan görüş alınması, projenin yeniden hazırlanması gibi 6 aylık süreci bekleyeceğiz. Bu durumda da Saruhanlı´nın çöpleri bekleyecek. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak da çöpleri bertaraf etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Doğanın, çevrenin kirlenmemesi adına bizler de bu çalışmaları yapmak durumundayız? diye sözlerini noktaladı.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 19.10.2016 08:35:25 1307 0
Tarih: 19.10.2016 08:35 Güncelleme: 19.10.2016 08:35
Haberi Sesli Oku