Anahtar Kelimeler: ; MEMURLARA İKRAMİYE İSTİYOR

BASK; MEMURLARA İKRAMİYE İSTİYOR

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) ve Anadolu Eğitim Sendikası (AES) İl Başkanı Doğan Yılmaz memurlara ikramiye verilmesi için Cumhurbaşkanına 16 Haziran Cuma günü 25. kez başvurduklarını ve kamu işçilerine olduğu gibi memurlara da ilave tediye (ikramiye) verilmesini istediklerini açıkladı Başkan Doğan Yılmaz konu ile ilgili açıklama yaptı;.

“15 Haziran 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7316 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilere (taşeron işçiliğinden kadroya geçenler dahil) ilave tediyenin (ikramiye) ilk yarısı 23 Haziran 2023’te, ikinci yarısı ise 18 Aralık 2023 tarihinde ödenecektir. 2018 yılından itibaren de yaklaşık 12 milyon emekliye bayram ikramiyesi ödenmektedir.

KAMU İŞÇİLERİNE 67 YILDIR ÖDENİRKEN MEMURLARA 1 KURUŞLUK İKRAMİYE BİLE YOK

Kamuda çalışan işçilere 1956 tarihinden beri 6772 sayılı Yasa uyarınca Cumhurbaşkanlığı Kararları ile her yıl yarım aylıkları tutarında 4 adet ilave tediye (ikramiye) ödenmektedir.

Toplu iş sözleşmeleri uyarınca da kamu işçilerine yılda iki kez birer aylıkları tutarında iki ikramiye ile vergi dilimi kayıplarını karşılayabilmek için ayrıca Denge Ödeneği de ödenmektedir.

İşçi sendikalarını ve konfederasyonlarını bu başarılarından dolayı tebrik ediyor, memur sendikalarına örnek olmalarını diliyoruz.

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçilerle birlikte çalışan, çoğu kez aynı odayı paylaşan memurlara ise yasal hakları olmasına rağmen 1 kuruşluk bir ikramiye bile ödenmemektedir.

KAMUDA İKRAMİYE AYRIMCILIĞI İSTEMİYORUZ!

Memurlar olarak bu haksızlığın son bulmasını, kamuda işçiler gibi memurların da ikramiye almasını istiyoruz. Devlet, çalışanları arasında ayrım yapmamalıdır. Memurlara üvey evlat muamelesi yapılması utanç vericidir, memurlara zulümdür. BASK olarak 4688 sayılı yasada yer alan “ikramiye” hakkımızı istiyoruz, memurların da kamu işçileri gibi 6772 sayılı Yasa kapsamına alınmasını, Yasanın işçi memur ayrımı yapılmaksızın kamuda çalışan herkese uygulanmasını istiyoruz.

CUMHURBAŞKANI’NA 25. KEZ BAŞVURDUK

Siyasi partilerle, TBMM grup başkanvekilleri ile defalarca görüştük, taleplerimizi defalarca ilettik.

BASK olarak, Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde (Başbakanlık dönemindeki başvurularımız hariç) son yazımızla 25. kez başvuru yaptık. Bugüne kadar cevap alamadık. Memur ve aileleri görmezden gelinmemeli, bayram öncesi ikramiye talepleri dikkate alınmalıdır.



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 21.06.2023 12:32:00 952 0

Tarih: 21.06.2023 12:32
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:56:00