SARUHANLI - Geçtiğimiz günlerde bazı kurum, kuruluş ve kişiler tarafından iddia edilen demeçle hazırlanan ve bazı basın yayın organlarında yayımlanan sözde haber ile belediye başkanımız ve belediyemiz hakkında sosyal mecralarda çirkin iddialar ve onur kırıcı yorumlarda bulunulmuştur.

 Hiçbir delile dayanmayan gazetecilik meslek etiği hiçe sayılarak yayımlanan haberdeki söz konusu iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır.

Kırkağaç Belediyesi olarak konuyla ilgili bazı durumları kamuoyuyla paylaşma ihtiyacında bulunduk. Öncelikle yapılan asılsız haberlerdeki bahse konu olan araç Belediye bütçesinden alınmamıştır.

Belediyeler kar amacı gütmeyen halka hizmet eden kamu kurumlarıdır. Şirketler ise Ticaret Kanunlarına göre yönetilen kar amaçlı kuruluşlardır. Belediyemize ait KİTAŞ şirketi 2016 ylında 50.000 TL sermaye ile ticari faaliyetine başlamıştır. Belediyemizce bugüne kadar bu şirkete 50.000 TL sermaye haricinde herhangi bir sermaye arttırımı yapılmamıştır. Ticari amaçlı çalışan KİTAŞ şirketinin yılsonu itibariyle ticari faaliyetlerinden dolayı elinde bir miktar parasının bulunması nedeniyle 2020 Kasım ayı başında 475.000 TL piyasa değeri olan aracı 409.747 TL bedelle yatırım amaçlı satın almıştır.

Pandemi sürecinde ‘İlçeye neden ambulans alınmıyor‘, ‘Sağlık ve pandemi süreci hiçe sayılıyor’ gibi belediyemizi ve başkanımızı kötü gösteren, içinde bulunulan duruma karşı duyarsız bir tavır sergiliyormuş gibi algılanmasına sebep olan eleştirilere cevaben; Belediyemizce 2012 yılında tam teçhizatlı bir ambulans alınmış ve ilçemize 112 Acil Servis İstasyonu kurulması şartıyla Sağlık Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Yine pandemi sürecinde Belediye Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına şahsi olarak 50.000 TL bağışta bulunmuştur.

Ayrıca ilçemize sağlık ve eğitimle ilgili ömürlük fayda sağlayacak hizmetlerde şahsi olarak bir çok destekte bulunmuştur. 2019 yılında ilçemize yeni bir Sağlık Ocağı ve 112 Acil Servis Binası yapılmak üzere Manisa Valiliğinde protokol imzalayarak şahsi olarak 700.000 TL bağışta bulunmuştur. Manisa Valimizin belediyemize yapmış olduğu bir başka ziyarette ise Engelli çocuklarımızın eğitim görebileceği Özel Eğitim Uygulama Okulu yapılması için de 500.000 TL bağışta bulunacağını açıklamıştır..

Öte yandan Belediyemizde aynı zamanda makam aracı olarak kullanılan 1 adet otomobil bulunmakta olup, 2010 Mayıs ayında trafiğe çıkmış ve 10 yıllık ekonomik ömrünü doldurmuştur. Bu aracın Belediye Meclis Kararıyla satışına karar verilmiş olmasına rağmen araç satılmayarak halen kullanılmaktadır. İddia edildiği gibi yeni bir makam aracı alınması hususunda Belediye Meclisinden herhangi bir talepte bulunulmamıştır.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

SARUHANLI’DA CUMHURİYETİMİZİN 102. YILDÖNÜMÜNE YAKIŞIR BİR KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Paşaköy FK gücüne güç kattı

Gebze'de 6 katlı bina çöktü! Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

Polisten 750 metre kaçtı, 40 yıl hapisle aranan firari çıktı

Silahlı saldırının faili tutuklandı

Pazarda kaybolan 15 yaşındaki çocuktan 21 gündür haber alınamıyor

Korkunç kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Kendisine silah doğrultan adamın üzerine yürüyüp bıçakla öldürdü

Manisa’da 5 yıldır firari olan şahıs yakalandı

Motosiklet kazası: 1 ağır yaralı

Taksi şoförünün darbedildiği anlar kamerada

Korkunç kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan, deprem sonrası Gördes’te incelemelerde bulundu

Kızı için 55 milyonluk malından olan kadın hukuk mücadelesini kazandı

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

87 yaşındaki kadın ormanda kayboldu

Manisa FK, Muğlaspor maçı hazırlıklarına başladı

Balkondan düştüğü sanıldı fenalaştığı ortaya çıktı

İş yerinde başından vurulmuş halde bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 30.11.2020 16:39:00 4372 0
Tarih: 30.11.2020 16:39 Güncelleme: 30.11.2020 16:39
Haberi Sesli Oku