Anahtar Kelimeler: 0

ARINÇ, ZİÇEV’İN TEMELİNİ ATTI

 

MANİSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıfbank'ın desteği ile Manisa'da yaptırılacak olan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİCEV) Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temelini attı.

 

Arınç, törende yaptığı konuşmada, temelini attıkları tesise olan ihtiyacın ne kadar acil ve önemli olduğunun bilincine, aile dostları ve Zihinsel Engellileri Koruma Derneği kurucalarından Müyesser Gürel'den öğrendiğini belirtti.

 

Arınç, Türkiye'de zihinsel engelli çocuğa sahip olan anne babaların kendileri vefat ettiğinde çocuklarının ne olacağını sorduğunu, çare aradığını ve bu konuda Müyesser Gürel'in ısrarlı takibiyle bu konu üzerinde çalıştıklarını anlattı. Arınç, Vakıfbank yönetiminin bu konuyu gündemine almasıyla da ZİCEV çatısı altında zihinsel engelli bireylerin yatılı olarak da bakım ve rehabilitasyonun yapılabileceği bu merkezin yapılmasının gerçeğe dönüştüğünü ifade etti.

 

Başbakan Yardımcısı Arınç, Vakıfbank'ın konuya çok pozitif baktığını ve bu sayede 25'i kız, 25'i erkek olmak üzere 50 öğrenci kapasiteli merkez inşaatının yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

 

"Vakıfbank'ın bu işi yapması önemlidir. Biz bir vakıf medeniyetinin çocuklarıyız. Vakıfbank'ın sermayesinde vakıfların payı var. Vakıflar sadece insana değil tüm mahlukata hizmet için kurulmuş. Ayakları kırık olduğu için göç edemeyen hayvanlar için bile vakıflar kurulduğunu biliyoruz.

 

Son zamanlarda 'sosyal sorumluluk' diyorlar. Her kurum sosyal sorumluluk açısından güzel şeyler yapıyor. Manisa, bu konuda çok zengin illerimizden birisidir. Bugüne kadar 140 civarı eğitim tesisi, okul, yurt yapıldığını biliyorum. Bugün bu hayırlı hizmetle Vakıfbank karına daha çok kar ekleyecek. Herkesin takdiri, alkışını kazanacak, daha Bereketli, daha faydalı, daha büyük olsun diye dua edilecek hayırlı bir iş yaptı. Bu imkanların daha fazlasına sahip olup bu işleri düşünmez olanlar da vardır. Bunun bir hizmet örneği olarak tüm Türkiye'de itibarlı bir vazife olarak karşılanacağını düşünüyorum. Türkiye'nin her yerinde bu tür müesseselere ihtiyaç var. Ben bunun örnek ve öncü olmasını diliyorum."

 

-Diğer konuşmacılar-

 

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de eğitimde feda edilecek tek biri kişinin olmadığını belirterek, Vakıfbank'a zihinsel engelli çocukların eğitimine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

 

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan da bankalarının sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan bir kuruluş olduğunu belirterek, Manisa'da attıkları bu temelle yaptırdıkları okul sayısının 28'e çıkacağını kaydetti,

 

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan ise vakıflarının ülke genelinde 2 bin zihinsel engelli çocuğa eğitim ve rehabilitasyon hizmeti verdiğini dile getirerek, Manisa'da yaptırılan bakımevi ve rehabilitasyon merkezinin alanında Türkiye'nin alanında en iyilerinden biri olacağını söyledi.

 

Haber Merkezi



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 14.07.2012 15:31:18 298 0

Tarih: 14.07.2012 15:31

Haberi Sesli Oku