Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64

Başarı`dan 5 Türkiye Derecesi

Başarı`dan 5 Türkiye Derecesi

SARUHANLI - Saruhanlı Başarı Dershanesi’nde eğitim gören Çok Programlı Liseden 3, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nden 2 olmak üzere toplam 5 öğrenci 2013 LYS sınavında ilk bine girerek Türkiye derecesi yaptı.

Saruhanlı Başarı Dershanesi’nde eğitim gören Çok Programlı Lise`den 3, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nden 2 olmak üzere toplam 5 öğrenci 2013 LYS sınavında ilk bine girerek Türkiye derecesi yaptı.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Dershane Müdürü Nevzat Tekbaş ile sınavlarda Türkiye derecesi yapan öğrencileri makamında kabul ederek ödüllendirdi.

Dershane Müdürü Tekbaş, burada yaptığı konuşmada, ilçe tarihinde ilkleri gerçekleştirdiklerini, Metem ve ÇPL gibi okullardan mezun olan öğrencileri ilk bin öğrenci arasında üniversitelere yerleştirmeyi başardıklarını belirtti.

2013 LYS sınavında dershanelerinde eğitim gören ÇPL’den 3, Metem’den 2 olmak üzere toplam 5 öğrencinin ilk bine girerek Türkiye derecesi yaptıklarını dile getiren Tekbaş, şöyle konuştu:

“ÇPL’den derece yapan öğrencilerimiz Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesini seçerken, Metem’den derece yapan öğrencilerimiz Otomotiv Mühendisliği bölümünü tercih etti. Bunların dışında Saruhanlı Anadolu Lisesi’nden Tıp, Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakültelerine öğrenci gönderen dershanemiz, ilçe tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ÇPL’den Hukuk Fakültesi’ne öğrenci göndermeyi de başardı.”

Tekbaş, toplamda 17 Hemşirelik, 13 Mühendislik, 21 Eğitim Fakültesi, 12 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olmak üzere toplam 75 öğrenciyi lisans programlarına yerleştirdiklerini kaydetti.

Bütün bu başarıların ekip çalışmasının ürünü olduğunu, kurumlarında öğretmenler olarak el ele verip gençleri geleceğe hazırladıklarını anlatan Tekbaş, “Bizler bu başarıyla tecrübeli öğretmenlerimiz, öğrenci takip sistemi ve düzenli ders programları ile elde ediyoruz” dedi.

Başkan Yaralı ise, Başarı Dershanesi’nin ilçenin eğitimine önemli katkılar sağladığını dile getirerek, Dershane yöneticilerine ve sınavlarda başarılara imza atan öğrencilere teşekkür etti.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor