TURGUTLU - Turgutlu ilçesinde, Demirköprü barajının kapaklarının açılmasıyla ulaşımın sağlandığı köprü sular altında kaldı. Yaya olarak köprüyü kullanmak isteyenler yolun karşı tarafına geçemezken, en büyük sıkıntıyı suların içinden karşıya geçen traktörler yaşadı. 
Üzüm hasadının başladığı Turgutlu´da baraj kapaklarının açılmasıyla Aydınlı mevkinde bulunan köprü sular altında kaldı. Üzüm hasadı yapan ve traktörlerle kesilen üzümleri kurutma alanlarına taşıyan traktörler köprüden karşıya geçmek için zorlu ve tehlikeli bir yolculuk yapmak zorunda kaldı. Su taşkını nedeniyle görünmez olan köprünün üzerinde geçmek zorunda kalan traktörlü çiftçiler göz kararı hiza alarak tehlikeli bir yolculuk yaptılar. Üzümlerin kesildiği dönemde çiftinin mağdur kaldığını ifade eden çiftçiler isyan etti ve konuyla ilgili çözüm istedi. Hasat zamanı mağdur olduklarını dile getiren çiftçilerden Hasan Olgun, ?Tam hasat zamanı sıkıntı yaşıyoruz, çiftçi mağdur oldu. Hem tehlikeli bir durum hem de mağduriyet noktasında bu durum, çiftçiye zarar. Bu yolu kullanmazsak 10 kilometre fazla yol kat etmek zorundayız. Hiçbir tehlike olmazsa suların içinde gidiyoruz, traktör arızalanır, yük taşınıyor bu nedenle devrilme tehlikesi var? dedi.
Zorlu ve tehlikeli yolculuk sonrası tarım arazilerine ulaşabilen çiftçiler yetkililerinden yardım beklediklerini ifade ettiler.



Yolcu minibüsü devrildi: 13 yaralı

Yağışlı hava kazayı beraberinde getirdi

Salihli'de kamyonet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Seyir halindeki minibüsün üstüne ağaç devrildi

Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı

Tarlada ölü olarak bulundu

İş kazası: 1 ölü

Üniversiteli genç kız arkadaşının evinde ölü bulundu

Şehit ateşi Muğla'ya düştü

Apartman dairesinde yangın: 5 kişi kurtarıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ BİGİN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM: “PARTİ EMEKÇİLERİ NEREDE?”

Yavuz Ağıralioğlu Manisa’ya geliyor

Ege Üniversitesinin endemik tür cenneti: Botanik Bahçesi

Saruhanlı'da vefat...

Bebeğini havalandırma boşluğuna atan anne tutuklandı

Okul müdürü otizmli öğrenciyi merdivenlerden itti

10 Kasım Atatürk'ü Anma Doğa Yürüyüşü

HALK EĞİTİMİ KURUMLARI ARASI MUAYTHAİ ŞAMPİYONASI SARUHANLı EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 17.08.2017 08:31:48 667 0
Tarih: 17.08.2017 08:31 Güncelleme: 17.08.2017 08:31
Haberi Sesli Oku