Anahtar Kelimeler: Bankacılıktan İstifa Kadın Pazarcı

SARUHANLI - Saruhanlı’da yaşayan Emel İncel (37), 7 yıl çalıştığı özel bir bankadaki görevini bırakarak, kendi işini kurdu. Çiftliğinde yetiştirdiği organik ürünleri, semt pazarlarında satan İncel, aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Saruhanlı ilçe merkezinde yaşayan evli, 2 çocuk annesi Emel İncel, 4 yıl önce ikinci çocuğunu hayata getirdikten sonra geçirdiği bir rahatsızlık sonucu, özel bir bankadaki 7 yıl boyunca sürdürdüğü saha satış elamanı görevinden istifa kararı aldı. İş stresinden uzaklaşarak, bu süreçte sağlığına kavuşan İncel, kendi işini yapmaya karar verdi. Banka memuru eşinin de desteğiyle çiftlik kuran İncel, çiftliğinde keçi, inek ve tavuk beslerken, sebze ve meyve yetiştirdi. Organik ürünler üreten İncel, yetirmekle kalmadığı ürünleri, kendisi satmaya başladı. Saruhanlı başta olmak üzere Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki semt pazarlarına çıkan İncel, ürettiği peynir, süt, tereyağı, yumurta, salça, zeytin, domates gibi ürünleri satarak, aile ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

Banka memuru eşinin desteğiyle kendi işini yaptığını belirten Emel İncel, “Pazarcılık mesleğim bundan 4 yıl önce başladı. Özel bir bankada çaycı kadrosu ile başladım. Daha sonra saha satış elemanı olarak devam ettim. İkinci çocuğumu dünyaya getirdikten sonra rahatsızlandım. Rahatsızlandıktan sonrada böyle bir karar aldım. Kendi işimi kurmaya karar verdim. Tarlamızı değerlendirdim. Ürün yetiştirmeye başladı, daha sonra hayvancılıkta yapmaya başladım. Şuan Manisa’nın büyük pazarlarına giderek, ürünlerimi bu şekilde elimde eritiyorum. Eşim bankada memur. Kendim üretip, kendim aracıma yüklüyorum. Bazen tek başıma, bazen de kızımla çıkıyorum. Eşim, hayvanların bakımı ve sağımında bana yardımcı oluyor. Daha sonra o bankaya, ben pazara gelerek işlerimizi o şekilde yürütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Bir kadın olarak pazarlarda çalışmanın zorlukları olduğunu fakat ailesine daha çok vakit ayırabildiğini dile getiren İncel, “Bir kadın olarak zor oluyor ama zorluğun yanında güzellikleri de çok. Tüm gün çocuklarımla beraberim. Başkasının işinde çalıştığım zaman çocuklarımı çok fazla göremiyordum. Sabah uyurken bırakıp, akşam uyurken görüyordum. Şuan çocuklarımla ilgilenebiliyordum. Böylesi benim için daha iyi” diye konuştu.

“İLK BAŞLARDA YADIRGAYANLAR OLDU”

İncel, şöyle devam etti: “Transitin tepesinde bir kadının oluşu, saman çekmem, yem getirmem ve pazarlara çıktığımdan dolayı tepki almıştım ama şuan tepkiler olumlu olmaya başladı. Helal olsun kızım diye tepkilerle geliyorlar. Bu da hoşuma gidiyor. En büyük hedefim hayvancılık üzerine yoğunlaşıp kendi çiftliğimizi kurmak. Eşimde bunu istiyor. İnşallah bu işi profesyonel olarak yapacağım.”



Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.08.2021 18:10:00 576 0

Tarih: 09.08.2021 18:10
Haberi Sesli Oku
12.04.2025 09:58:00