Anahtar Kelimeler: 0

BAKKALLARIN SORUNLARI TBMM’YE TAŞINDI

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, bakkal esnafının sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren Ören, "Esnaf ve sanatkarlar, iktisadi, sosyal ve toplumsal yaşamının en önemli unsularıdır. En önemli esnaf gurubu ise şüphesiz bakkallardır. Ancak şehir merkezlerinde sayıları hızla artan alışveriş merkezleri, gros, hiper ve süpermarketler bakkallara yaşam şansı bırakmamış ve mahalle bakkalları bir bir kapanmıştır.

Alışveriş merkezleri ve büyük marketler onlarca çeşit esnaf türünü yok olma noktasına getirmiştir. Sayıları sürekli azalan bakkallar ise birçok sorunla mücadele etmek zorundadırlar. Manisa Esnaf ve Sanatkarları Birliği'ne bağlı olarak faaliyet gösteren 12 bakkallar odası bulunmaktadır. Bakkal ve bayii esnaf odalarımız bakkal esnafının sorunlarını gündeme getirmek üzere taleplerini biz milletvekillerine iletmektedirler.
 
Sorunların başında hırsızlık gelmektedir. Bakkallara giren hırsızlar esnafa büyük zarar vermektedir. Paranın yanında parasal değeri yüksek sigara ve alkollü içecekleri de çalmaktadırlar. Esnaf hiçbir önleyici tedbirin alınmamasından şikayet etmektedir. Kaçak sigara satışının artması da bakkalların en muzdarip olduğu konulardandır. Çünkü hiçbir vergiye tabii olmadan kaçak sigaralar Manisa genelinde satışı her geçen gün artmaktadır. Gerekli tedbirler alınmadığı için kaçak sigara satışı meşru hale gelmiştir. Ayrıca 1924 yılında çıkarılan Hafta Tatili Hakkında Kanun gereğince pazar günleri çalışan esnaftan belediyeler hafta tatili izni adı altında yüksek miktarlarda harç almaktadırlar. Sosyal ve toplumsal yaşamın bir parçası ve kültürümüzün simgesi olan bakkalların varlıklarını sürdürmesi gerekmektedir. Vergiler ve Bağ-Kur primlerini ödeyemeyen bakkal esnafının üzerindeki bu yükün hafifletilmesi, küçük esnafın desteklenmesi sosyal barış açısından zorunluluk haline gelmiştir" dedi.
 
Milletvekili Ören önergede, "Bunlara göre hırsızlık olaylarının önlenmesi için İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlükleri nezdinde önleyici tedbirler ve korunma yöntemleri geliştirilmesi için çalışmalarınız var mıdır? Hükümetiniz döneminde ortaya çıkan ve her geçen gün aratan sigara kaçakçılığı ile kaçak sigara üretimi ve satışı faaliyetlerinin önlenmesi için gerekli tedbirler ne zaman alınacaktır? Şehir merkezlerine kurulan ve küçük esnafı bitiren alışveriş merkezleri ve büyük marketlerin şehir dışına taşınmaları için gereken yasal düzenleme ne zaman yapılacaktır? Hazırlıklarınız hangi aşamadadır? Belediyelerin hafta sonu çalışan esnaftan harç almalarını önlemek amacıyla Hafta Tatili Hakkında Kanunu'nda ve ilgili mevzuatta düzenleme yapılacak mıdır" sorularını yöneltti.
 
Haber Merkezi


Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 17.05.2012 18:37:49 0
Tarih: 17.05.2012 18:37 Güncelleme: 17.05.2012 18:37
Haberi Sesli Oku