SARUHANLI - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yapımına devam edilen İstanbul-İzmir otoyolunun Saruhanlı kesiminde incelemelerde bulundu.

İzmir ve Manisa programı kapsamında Saruhanlı´da yol çalışmalarıyla ilgili bilgi aldığını belirten Arslan, "Belkahve Tüneli´nde memnuniyetle görüyoruz ki Bornova Viyadüğü de dahil olmak üzere Belkahve tünelleri bitmiş durumda. Daha önce söz verdiğimiz gibi sene sonunda bitirmeyi hedeflemiştik, sene sonunda bitirir hale geldik. Daha önce 5 kilometresini hizmete sokmuştuk. Ocak ayında Sayın Başbakan´ın katılımıyla 20 kilometresini daha İzmir tarafından hizmete sokmuş olacağız ki 25 kilometrelik kısmı hizmete girdiğinde bu tüneller ve Bornova Viyadüğü de dahil hem Manisa´nın hem İzmir´in erişimini kolaylaştıracak. Bu projede de memnuniyet verici bir aşamaya geldiğimizi görüyoruz." dedi.

İstanbul - İzmir Otoyolu projesinin yaklaşık 384 kilometre olduğunu aktaran Arslan, "İzmir tarafındaki 5 kilometre dahil biz 58 kilometrelik kısmını biz daha önce Osmangazi Köprüsü ile birlikte hizmete sokmuştuk. Dolayısıyla 20 kilometre İzmir tarafında, 27 kilometre Bursa tarafında Ocak´ta hizmete sokmuş olacağız. Böylece bu yolun İstanbul´dan Bursa´ya olan kısmı tamamen bitmiş olacak." diye konuştu.

Proje için şu ana kadar 4 milyar 660 milyon dolar para harcandığı, işin fiziki ilerlemesinin de yüzde 74 seviyesinde olduğu bilgisini veren Bakan Arslan, 2 milyar doların üzerinde de kamulaştırma için harcandığını açıkladı.

İncelemede, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen, Recai Berber, Uğur Aydemir, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Ak Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen katıldı.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
25.12.2016 11:36:36 799 0
Tarih: 25.12.2016 11:36 Güncelleme: 25.12.2016 11:36
Haberi Sesli Oku