Son Dakika

HABER MERKEZİ - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti teröristlerin oyuncağı, komşu coğrafyalardaki istikrarsızlığın alıcısı olmayacak" dedi.

MHP Lideri Bahçeli, IŞİD’in Suriye sınırındaki Kobani’ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan şiddet olayları ve protesto gösterileri ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Devam eden şiddet ve asayişsizlik vakalarının Türkiye’nin milli birliğini, milli bekasını ve toplumsal ahengini en üst düzeyde tehdit ettiğini belirten Bahçeli, yıkım ve bölünme taşeronlarının, nefret ve şiddet kuryelerinin sokakları savaş alanına çevirdiğini kaydetti.

"Bölücü terör ve müzahir grupları gözü dönmüşçesine her değerimize saldırmakta, önlerine ne gelirse yakıp yıkıyor" diyen Bahçeli, vatandaşların can ve mal güvenliğinin kaygı verici düzeylere doğru hızla gerilediğini vurguladı. Bahçeli, Türkiye’yi Lübnan’a, Irak’a, Suriye’ye, Afganistan’a dönüştürme emel ve hedefi güden iç ve dış mihrakların tahrik kampanyalarını tehlikeli boyutlara taşıdığına dikkat çekti.

Özellikle son birkaç gündür artan toplumsal tansiyon, yaygınlaşan kargaşa ve karışıklığın Türkiye’nin her köşesine dalga dalga yayıldığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"İstanbul yanarken 63’lüklerden eser yoktur. Doğu ve Güneydoğu karışırken barış ve özgürlük ahkamı kesen yapay kalpliler ve zehirli diller ortalıktan anında kaybolmuştur. Sokaklar karmakarışık, şehirler kapkaranlıktır. Fakat teröristlerin ekmeğine yağ sürme konusunda malum, meşhur ve köhnemiş demokrasi bilirkişileri adeta yarış halindedir. Hükümet silik ve sessiz bir gölge gibi vahim gidişatı izlemekte, sonuçsuz güvenlik toplantılarıyla, eften püften açıklamalarla, suya sabuna dokunmayan pansuman önlemlerle vakit kaybetmektedir. Barbarlar, Türkiye düşmanları, vatan, bayrak ve millet muhalifleri sözde çözüm ve barış sürecinin sağladığı gevşek ve müsait zeminden azami derecede istifa etmektedir.

AKP hükümetinin PKK’ya verdiği tavizler, kurduğu pazarlık masaları, teröristleri taltif ve ödüllendirmesi emniyet ve asayişimizi bozmakla kalmamış, kardeşlik ve birlikte yaşama iradesini de yaralamıştır. Biteceği söylenen bölücü terör daha da azmış, daha da bilenmiştir. Dağdan şehirlere inen/indirilen eşkıyalar, ellerinde silah, taş ve molotof kokteylilerle büyükşehirlerde eylem yapacak cürete, insanımızın günlük hayatını felç edecek noktaya gelmiştir. Maalesef Türkiye, AKP’nin PKK’yla kurduğu kanunsuz ve ahlaksız müzakere çarkının diyetini, süreç hıyanetinin bedelini ödemektedir."

"HÜKÜMET BU ALACAKARANLIK MANZARADAN BİRİNCİ DERECE SORUMLU"

Milli vicdanın sesine kulak tıkayan, milli tarihin ihtar ve mirasına kapalı duran, milli devletin ilke ve esaslarına uzak kalan hükümetin, şu an ki alacakaranlık manzaradan birinci derecede sorumlu olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Türkiye öyle bir noktaya gelmiş ve getirilmiştir ki,7 Ekim günü İzmir-Konak Kadifekale Şehitliği’nde bulunan şanlı bayrağımız dahi çekildiği gönderden indirilerek namussuzca yakılmıştır. Bağımsızlığımızın sembolü, şehitlerimizin emaneti al yıldızlı al bayrağımız her gün yakılıyor, parçalanıyor ve saldırıya uğruyorsa hafife alınamayacak bir sorunla karşı karşıyız demektir. Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk’ün büst ve heykelleri sistematik olarak hedef alınıyorsa önümüzde azımsanamayacak, görmezden gelinemeyecek vahim bir durum olduğu tartışmasızdır.

Ülke genelinde sahnelenen provokasyonlar sonucunda, şimdiye kadar 23 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı yapılan açıklamalarla sabittir. Çıkan olaylarda, okullar, farklı kamu binaları, bankalar, özel mülkler, işyerleri, belediye otobüsleri, sivil ve resmi araçlar yüzü ve vicdanı maskeli teröristler tarafından saldırıya uğramıştır. Türkiye her yönden alarm vermekte, her açıdan kan kaybetmekte, her anlamda köşeye sıkışmaktadır. Şurası iyi bilinmelidir ki, Ortadoğu’nun kanlı ve kabus verici hadiselerini vatan topraklarına bulaştırmaya, Türkiye’nin iç huzur ve kardeşlik ortamını Ayn el-Arap’taki yani Kobani’deki gelişmelere kurban vermeye çalışanlar tarihi ihanetin taraflarıdır. Türkmen katliamına suskun kalanların, Türkmeneli’ne yönelik kıyımlara kör bakanların Ayn el-Arap üzerinden felaket tellallığı yapması ikiyüzlülüktür" açıklamalarında bulundu.

"KOBANİ LOBİSİ UZUN UĞRAŞLAR NETİCESİNE VUCÜT BULDU"

Bahçeli, Suriye’nin Kobani ilçesinde yaşayan Türkmen ve Arap unsurları hiç hatırlarına getirmeyenlerin, akan masum ve mazlum kanlarını hiç dert etmeyenlerin insanlıktan sınıfta kaldığını kaydetti. "Kobani" söylemiyle Suriye’nin kuzeyinde Kürdistan temeli atmaya kalkışanların vicdan ve insaf dilenciliği yapmasının ihmal edilemeyecek çifte standart olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Ülkemiz içinde çok faal ve etkin bir ’Kobani’ lobisi uzun uğraşlar neticesinde vücut bulmuştur.

Türkiye’nin kundaklanmasına aldırış etmeyen, tehdit ve tehlikelere açık hale gelmesini önemsemeyen yazarından gazetecisine, uzmanından akademisyenine, siyasetçisinden sivil toplum kuruluşuna kadar birçok sözde Rojava figüranı Kobani’yle yatıp, Kobani’yle kalkmaktadır. Türk milletiyle gönül bağını koparıp Türk vatanıyla milli ve manevi köprüleri havaya uçuranlar Suriye’nin kuzeyinde mayalandırılan batı Kürdistan’a hevesle harç taşımaktadır. Türkiye’yi, Suriye’nin kuzeyindeki istikrarsızlık sarmalına çekmek ve Mehmetçiği PKK’nın nam ve yararına paralı asker gibi kullanmak isteyen hain teşebbüsler kontrollü gerginliği bir araç olarak benimsemiştir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Afrin, Kobani ve Cezire’de kurulan sözde bölücü kantonları emniyete almak maksadıyla Türkiye’ye rol biçenlerin, akıllarınca görev emri çıkarma gayretkeşliğine girenlerin düne kadar Türk askerine kurşun sıkan, sıkılmasına göz yuman terör yardakçıları olduğunu belirtti. Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kalbi Türk ve Türk milleti için çarpmayan ne kadar gayri milli oluşum varsa Türkiye’ye ölümü gösterip sıtmaya razı etmek için çırpınmaktadır. Bu nedenlidir ki, Ayn el-Arap’ta terör grupları arasında süren kanlı boğuşma ve ölüm rekabeti hainler için sadece bir kılıf, sokaklara dökülmek için sadece bir fırsattır. Asıl mesele, asıl gaye Ayn el-Arap olmayıp, Türkiye’nin dirlik ve birliğinin imha edilmesidir. Bu konuda bölücü terör ve yandaşları özel olarak görevlendirilmiş, iç ve dış vesayet odakları devreye sokulmuştur.

IŞİD terörünün saldırılarından yakınanlar, hiç utanmadan insanlıktan bahsedenler; şayet dürüst iseler ’Kobani’ çığlığı eşliğinde kudurmuş gibi Türkiye’ye zarar vermek yerine ellerine bulaşmış şehit kanlarının hesabını vermelidirler. PKK-PYD terör örgütünün IŞİD’le hiçbir farkı olmadığı gün gibi meydandadır."

"KOBANİ DÜŞERSE ANKARA DÜŞER’ DİYENLER TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK İSTEYEN BİR AVUÇ ŞİRRET YUVASI"

"Kobani düşerse Ankara düşer" diyenlerin aslında Türkiye’yi tökezletmek, Türkiye’yi bölmek amacıyla yanıp tutuşan "Bir avuç şirret yuvası" olduğunun altını çizen Bahçeli, "IŞİD terörünün Kobani ablukasını Türkiye’ye mal etme kurnazlığı projelendirilmiş, önü arkası düşünülmüş, aynı zamanda içeriğinde küresel ve bölgesel uzantılarının da yer aldığı acımasız bir senaryodur. PKK-PYD-HDP ve İmralı canisinden müteşekkil terör konsorsiyumu AK Parti’den daha fazla taviz koparmak, Türkiye’nin elini kolunu daha çok bağlamak için IŞİD’den nemalanmakta, Kobani’yi kullanmaktadır.

Bu itibarla Türkiye’nin ufku perdelenmek, tarihi yürüyüşü sekteye uğratılmak istenmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’çözüm sürecinin sabote edilmesinden’ bahsetmesi, Başbakan Davutoğlu’nun ’hiçbir vandalizme çözüm sürecini kurban vermeyiz’ demesi hala devleti yöneten teslimiyetçi ruhun akıllanmadığını, ıslah ve terbiye olmadığını göstermektedir. Türkiye’nin bugünkü hal ve gidişatına rağmen ısrarla süreç ihanetine bel bağlanması ülke kaderini ellerinde tutanların çürüdüğüne en açık kanıttır.

Kobani’nin arkasına saklanan, Kürt kökenli kardeşlerimizi istismar etmek için el ovuşturan namert ve nankörler, sözde çözüm süreciyle Türkiye’nin milli varlığını dinamitlemeyi hedeflemektedir. Kürk kökenli vatandaşlarımız PKK-PYD-HDP’nin kan ve vahşet üzerine kurguladıkları oyunlarına düşmemelidir. Hükümet’in terörün melun beklentilerinin gerçekleşmesi için yardım ve yataklık yapması, PKK tarafından iradesi zincirlenmiş bölücü HDP’yle görüşmeleri yoğunlaştırması önümüzde çok sıkıntılı bir sürecin olduğuna işarettir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE TERÖRİSTLERİN OYUNCAĞI OLMAYACAK"

Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sokakları kışkırtan, bozgunculuk yapan, Kobani’ye yardım kanalı açılması çağrısıyla Türkiye’nin terör örgütü PKK-PYD’ye silah yardımında bulunmasını dayatan HDP, demokrasiyi inkar eden, fitne ve fesat tohumları saçan bildik misyonunu iyice güçlendirmektedir.

Herkes bilmelidir ki, Türkiye teröre ve bölücü emellere teslim olmayacaktır. Türkiye’nin huzur ve esenliğini rehin alarak, toplumsal direnci şiddetle törpüleyerek dört parçalı Kürdistan’a giden yolların açılacağını düşünenler bir kez daha baltayı taşa vuracaklardır. Vatandaşlarımızın sakinlik içinde, aklıselim çerçevesinde sabır ve olgunluğun çizgisinden ayrılmaması en öncelikli tavsiye ve temennimizdir. Ayrıca Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in her mensubu uyanık ve dikkatli olacak, muhtemel kavga ve çatışmalardan kesinlikle uzak kalacaktır.

Türkiye sevdalısı aziz dava arkadaşlarım, çakılan etnik kıvılcımın nelere mal olacağını, pusuya yatmış bölücülerin bin yıllık kardeşlik ve kader ortaklığına darbe vurmak için nasıl kuyruğa girdiğini bilmek ve görmek zorundadır. Kardeş kavgası çıkartmak ve son yurdumuzu baştan ayağa cehenneme çevirmek için iştahlı olan şiddetseverlere koz verilmeyecektir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in simge ve işaretlerini kullanarak sokaklara çıkanların karanlık mahfillerin telkin ve yönlendirmesi altındaki ajan-provokatörler olduğu unutulmamalıdır. Birlik ve beraberlik içinde kalınırsa bu kötü günler mutlaka aşılacak, toplumsal huzur ve denge yeniden tesis edilecektir. Başbakan ve Hükümeti, artan ve kontrolden çıkması an meselesi olan şiddet hadiseleri karşısında her tedbiri sırasıyla alacak basiret, dirayet ve cesareti gösterebilmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti teröristlerin oyuncağı, komşu coğrafyalardaki istikrarsızlığın alıcısı olmayacaktır. Türkiye’mizin iflasına, iç savaş ve etnik kamplaşmaya yol açacak her tuzağa, her tertip ve sinsi operasyona karşı Milliyetçi Hareket Partisi hazırlıklıdır. Başbakan Davutoğlu ’Kobani’nin hukukunu biz koruruz’ ezberini çok acil bırakarak Türkiye’nin hakkını, hukukunu, çıkarlarını ve milli güvenliğini müdafaa ve muhafaza etmelidir. Çok açık uyarıyorum, AKP Hükümeti Türkiye’nin milli ve stratejik hedeflerine duyarsız kalmayı sürdürürse, çoktan bitmiş ve gömülmüş olan süreç ihanetine oksijen vermeye devam ederse çözülme kaçınılmaz olacaktır."



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri'nde bu hafta Kuşadası'nın deniz kıyısındaki tek lagünü olma özelliği taşıyan Kocagöl'e dikkat çekildi.

Doğaseverler Kocagöl'e dikkat çekti

24 yıl hapis cezasıyla aranan ve izini kaybettirmeye çalışan firari şahıs, JASAT ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık suçundan aranan şahıs JASAT'tan kaçamadı

Şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti, yakalanmamak için yangın çıkarttı

Baltalı dehşet: 1 ölü

Almanya'da düzenlenen Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'na Eskişehir'den katılan Eda Nur Tulum, Türkiye'yi temsilen yarışmalara katılıyor.

Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

Suriye'de çatışmalar sürüyor, görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Suriye'de Baas Rejimi Son Buldu: Yeni Yönetim ve Çatışmaların Sürekliliği

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldığı programda Kral III. Charles ile sohbet eden Gül'ün lüks çantası, etkinliğin önüne geçti.

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 11.10.2014 09:55:34 763 0

Tarih: 11.10.2014 09:55 Güncelleme: 11.10.2014 09:55
Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri
19.07.2025 11:59:00