SAĞLIK - İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından Yeşilay´ın iştiraki ile yürütülen Sağlıklı Fikirler senaryo yarışmasının gala gecesi gerçekleşti. 

Alkol, tütün, madde ve teknoloji bağımlılıkları mücadelesini konu alan senaryo yarışmasında dereceye giren eserlerin kısa filmleri çekildi. Üniversitelerin iletişim fakültesi ve sinema, TV meslek lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışmada kısa film vasıtasıyla bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. 

Toplam 363 kısa film senaryosunun katıldığı yarışmada Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Özcan Çalışkan ve Feza Sınar´dan oluşan seçici kurul, dereceye giren 12 senaryoyu belirledi. Daha sonra bu filmler SETEM tarafından filme çekildi. Sosyal medyada yaygınlaştırılan bu filmler, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının bağımlılıkla mücadele eğitimlerinde de kullanılacak. Filmlerin çekimlerinde daha önceki yıllarda SETEM Akademi tarafından yetiştirilen gençlerin görev almasıyla, hem geçmiş projelerin sürekliliği hedeflenmiş, hem de bu gençlerin mesleğe katılımı sağlanmış oldu. 

25 Ağustos´ta Yeşilay Genel Merkezi olan Sepetçiler Kasrı´nda düzenlenen geceye katılan Yeşilay ve SETEM yönetimi, Sinema Meslek Birlikleri yöneticileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi İstanbul Sinema ve Telif Hakları Müdürü Nevin Sekizkardeş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Önal İnaltekin ile basın ve davetlilerin huzurunda ödül töreni ve gala gerçekleştirildi. 

Mehmet Önder´in sunduğu gecede açılış konuşmalarını Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan ve SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz yaptı. Proje süresince gerçekleştirilen etkinliklerin yer aldığı bir video gösteriminin ardından ödüller sahiplerini buldu. 



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 26.08.2016 15:26:39 409 0

Tarih: 26.08.2016 15:26
Haberi Sesli Oku
18.04.2025 12:53:00