SOMA - Babasının mezarına bıraktığı mektupta "Pilot olacağım, yüzünü kara çıkarmayacağım" yazarak gündeme gelen ve pilot olması için gerekli imkanların Türk Hava Kurumu tarafından sağlanacağı Somalı şehit madenci Ali Yüksel´in kızı Betül Yüksel, "Hem babama daha yakın olmak, hem de Atatürk´ün kızı gibi olmak istediğim için pilot olmak istiyorum" dedi.
13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen Cumhuriyet tarihinin en büyük maden faciasında yaşamını yitiren Ali Yüksel, geriye ikiz evlatlarını bıraktı. Yüksel´in 11 yaşındaki kızı Betül Yüksel, facianın üzerinden bir yıl geçtikten sonra babasının mezarına bıraktığı mektupta, ?Pilot olacağım, yüzünü kara çıkarmayacağım? yazmıştı. Yüksel´in bu mektubunun ardından pilot olması için gerekli imkanların Türk Hava Kurumu tarafından sağlanmasını kapsayan bir protokol imzalanmış, Betül THK´nın reklam yüzü olmuştu. Pilotluk eğitimi almak için 18 yaşına gireceği günü iple çektiğini belirten Betül Yüksel, hem gökyüzünde babasına daha yakın olmak, hem de Atatürk´ün manevi kızı Sabiha Gökçen gibi olmak için pilot olmaya karar verdiğini söyledi.

"Türk Hava Kurumu beni okutacak"
Babasının mezarına bıraktığı mektubun gazeteciler tarafından görüldüğünü ve ardından Türk Hava Kurumundan pilotluk eğitimi konusunda destek geldiğini belirten Betül Yüksel, "Babamın mezarına bıraktığım mektupta onun 1 Mayıs İşçi Bayramı´nı kutlamıştım ve pilot olacağımı yazmıştım. Hem babama daha yakın olmak, hem de Atatürk´ün kızı gibi olmak istediğim için pilot olmak istiyorum. Türk Hava Kurumu beni okutacak. Çabucak 18 yaşıma gelip pilot olmak istiyorum" diye konuştu.

"Gökyüzünde babasına daha yakın olacağını düşünüyor"
Oğlu Furkan´ın astronot, kızı Betül´ün pilot olmak istediğini kaydeden anne Ergül Yüksel ise şunları söyledi: 
"Bu saatten sonra çocuklarımın okuması tek dileğim. Kızım önceden anaokulu öğretmeni olmak isterdi ama kazadan sonra pilot olmak istedi. Gökyüzünde babasına daha yakın olacağını düşünüyor. Babasının göklerde olduğunu düşünüyor."

"Maalesef unutuldu"
Anne Ergül Yüksel, facianın üzerinden zaman geçince senede bir hatırlandıklarını da belirterek, "Üç yıl oldu. Artık senede bir hatırlanıyoruz. Yürüyüşlerde çok az insanız. Maalesef bu olay unutuldu. Dava da ilerlemiyor. Çok acı ama unutuldu. Benim tek beklediğim, suçluların yargılanması. Eşim yaşasaydı her şey daha güzel olurdu. Evlatlarımızı beraber büyütürdük" dedi.



Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

Manisa Şampiyonu Öğrencilerden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aguş’a Ziyaret

İSHAKÇELEBİ’YE YAKIŞIR YENİLİK: ÜZÜM DÜĞÜN SALONU VE KAPALI PAZARYERİ YENİLENDİ

Saruhanlı’nın Gururu: Özel Sporculardan Madalya Yağmuru

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Değişim Devam Ediyor

Manisa-Saruhanlı Yolunda Yeni Sabit Radar Sistemleri Devreye Girdi

Saruhanlı’daki Dev Soygun Çözüldü Fabrika Çetesi Hapiste

Saruhanlı’da Vefat…

53 yaşındaki şahıs intihar etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 13.05.2017 17:55:30 847 0
Tarih: 13.05.2017 17:55 Güncelleme: 13.05.2017 17:55
Haberi Sesli Oku