GÜNDEM - Muğla´nın Seydikemer ilçesinde denize düşerek yaralanan Abdullah Öğmen, üç aydır hayata tutunmaya çalışıyor. Tedavisi için Türkiye genelinde araştırma yapılan Öğmen´in dört çocuğu, babalarına kavuşacakları günü özlemle bekliyor.

Muğla´nın Seydikemer ilçesinde ikamet eden Abdullah Öğmen, denize sert şekilde yüz üstü düşünce ağır yaralandı. Öğmen, Fethiye´deki ilk tedavisinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edildi. Akciğerleri zarar gören ve şu an boğazına açılan delikten soluk alıp veren Öğmen´in sağlığına kavuşabilmesi için diyaframına pil takılmasına karar verildi.

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği´nin tedavi için ülke genelinde araştırma yaptığı 4 çocuk sahibi Abdullah Öğmen, 3 aydır Muğla´da iyileşeceği ve çocuklarına buluşacağı günü bekliyor. Eşi ile birlikte hastanede kalan Öğmen, geçen uzun sürede çocuklarını ancak üç defa görebilmiş. Maddi imkansızlıklar nedeniyle hastanede çaresizce bekleyen Öğmen´in çocukları ise babalarına kavuşacakları günü iple çekerek gözyaşı döküyor. Türkiye genelinde çok az merkezde yapılabilen ve bedeli 220 bin TL olan pil için Yeşil Kartlı olan Öğmen´e devlet dörtte bir oranında destek veriyor.

Diyaframına pil takılıp sağlığına kavuşması için 220 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Abdullah Öğmen´in kayınbabası İbrahim Mergen, ?Yetkililer bizlerin sesini duysun ve damadım bir an önce sağlığına kavuşsun. Damadımın ve kızımın her gün hastanede eridiğini görmekten, torunlarımın her gece babalarının yataklarına gidip yastığına sarılıp ağlamalarını görmekten ben kahroluyorum. Satacak yerim yok, olsa idi hiç beklemeden satar ve damadımı çocuklarına bir an önce kavuştururdum? diye konuştu.

Kızının hastanede kocasıyla ilgilenmesi nedeniyle dört torununun tüm bakımlarını üstlenen anneanne Emine Mergen ise torunlarının her gün babalarının ardından gözyaşı döktüğünü belirterek; "Torunlarımın her gün ağlamasına dayanamıyorum. 3 aydır bu çocuklar her gün ağlıyor. Babalarının evlerine döneceği günü bekliyorlar. Yetkililer, vicdan sahibi olanlar bu çocukların ağlamasına bir son versinler´´ şeklinde konuştu.
Öğmen´in ikisi ikiz dört çocuğu ise her akşam babaların yastıklarına sarılıp ağladıklarını ifade ederek, ?Babamızı görmek istiyoruz. Sağlığına kavuşması için herkesten yardım bekliyoruz. İmkansızlıklardan dolayı babamızı 3 ayda 3 defa gördük. Mümkün olsaydı her hafta sonu okuldan sonra babamızı görmek için Muğla´ya giderdik? dediler.

İSTANBUL´DAN UMUT IŞIĞI DOĞDU
Maddi durumu iyi olmayan aileye yardımcı olabilmek için her türlü girişimi yaptıklarını ifade eden Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu da, "Hastanın akciğerin alt kısmındaki diyaframa pil takılması gerekiyor. Hastamız Yeşil Kartlı olduğu için 9 Eylül Üniversitesi´nde tedavisinin yapılmasını önerdik. Hastane yönetimi Yeşil Kartlıların ücretini alamadığı için Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile irtibata geçti. Burada tedavisinin yapılabileceği bize aktarıldı. Şuanda hastamızın bilgilerini hastaneyle paylaşıyoruz. En kısa sürede hastamızın İstanbul´a sevkini gerçekleştireceğiz. Eğer Marmara Üniversitesi, hastanın tedavisinin yapılabileceği karar verirse, hastamız hiçbir ücret ödemeden tedavisini yaptırabilecek" şeklinde konuştu.



Saruhanlı’nın Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Fevzi Aydemir’in halası SÜHEYLA AYDEMİR vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Genç tasarımcılardan can dostlara teknolojik çözümler

Evcil hayvanlar için akıllı sistemler geliştirildiler

Bitlis’te meydana gelen trafik kazasında 6’sı çocuk 14 kişi yaralandı.

Feci kazada iki araç hurdaya döndü!

Husumetli oldukları öğrenilen iki komşu arasında bahçe sulama tartışması silahlı kavgaya dönüştü.

Bahçe sulama kavgasında komşusunu öldürdü

Kamyonuna yüklü olan tomrukların indirilmesi sırasında kamyonun kasasından kayan tomrukların altında kalan 1 kişi hayatını kaybetti.

Kamyondan kayan tomrukların altında kalan 1 kişi hayatını kaybetti

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına takviye amacıyla Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Beyağaç Eskere Orman İşletme Şefliğinde görevli personeller gönderilmişti.

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Saruhanlı Belediye personeli Melike Durak’ın ablası Esra Durak vefat etti.

SARUHANLI'DA VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Baran Apak ve yönetimi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu'yu ziyaret etti.

Manisasporlu taraftarlardan Besim Dutlulu'ya ziyaret

Kamyonetle otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Kamyonetle otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Araç yanması başlayan orman yangını ekiplerin kısa süredeki müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Araç yangınıyla başlayan orman yangını kısa sürede söndürüldü

Tek taraflı kazada, şarampole yuvarlanan araçtaki 3 kişi yaralandı.

Şarampole yuvarlanan araçtaki 3 kişi yaralandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Kırkağaç ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Kırkağaç’ta iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2025 yılı 3. Olağan Toplantısı'nda yapılan açıklamada, 2025 yılının ilk 6 ayında kamu ve özel sektörde toplam 12 bin 767 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.

Manisa’da 6 ayda 12 bin 767 kişi işe yerleştirildi

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure hayrı düzenledi.

Yunusemre Kent Konseyinden aşure hayrı

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün koleksiyon parselinde yer alan 12 asmalık Bronx Seedless üzüm çeşidinde halk arasında "çilek üzümü" olarak bilinen ürünün hasadına başlandı.

Manisa'da 'çilek uzümü' hasadı başladı

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 14.10.2015 10:19:46 521 0

Tarih: 14.10.2015 10:19 Güncelleme: 14.10.2015 10:19
Haberi Sesli Oku
25.07.2025 10:32:00