Baba çocukla kayıplara karıştı, velayet annede kaldı
Boşanma aşamasında olduğu eşinin 6 yaşındaki oğlunu Kolombiya’ya götürdüğünü iddia eden Sinem Yaşar A., çocuğundan 2 aydır haber alamıyor. Olayın ardından oğlu Poyraz’ın geçici velayetini almayı başardığını belirten acılı anne, astım hastası oğlunun iadesi için yetkili makamlara yardım çağrısında bulundu.
İzmir’de yaşayan Sinem Yaşar A. ve Serdar A., geçen Aralık ayında boşanmaya karar verdi. 6 yaşındaki çocuklarının velayetinde anlaşma sağlanamayınca dava ertelendi. 4 Mayıs günü eşi Serdar A.’nın ortak velayetlerinde olan oğulları Poyraz’la kayıplara karıştığını belirten anne, 2 aydır oğlundan haber alamıyor. Arayışını sürdürürken bir yandan da oğlu Poyraz’ın geçici velayetini alan Sinem Yaşar A., “Eşim, oğlumda birlikte bir haftalık tatile gittiklerini belirten bir notla kayıplara karıştı. Bir haftanın sonunda oğlum dönmedi. Karakola gittiğimde oğlumuz ortak velayetimizde olduğu için kaçırıldığını ispatlayamadım. Açtığım dava ile Poyraz’ın geçici velayetini alabildim ama şu an nerede olduklarını bilmiyorum. Kolombiya üzerinden Amerika’ya geçtiklerini düşünüyorum. Adalet Bakanlığından gelecek yazının ardından iade talebinde bulunacağım” dedi.

Oğlunun geçici velayetini aldı
4 Mayıs günü işten geldiğinde evde bir not bulduğunu anlatan Sinem Yaşar A., olayı şu sözlerle anlattı: “Eşim, bıraktığı notta yaklaşık bir haftalık bir tatile çıktıklarını, geriye döneceklerini ve etrafı telaşa vermemem gerektiğini yazmıştı. Ancak bir hafta sonra İzmir’e geri gelmediler ve haber de alamadım. Dava henüz sonuçlanmadığı için oğlumun ortak velayeti eşimle ikimizdeydi. Bu yüzden karakola gittiğimde çocuğumun eşim tarafından kaçırıldığını ispatlayamadım. Eşimin arkadaşlarıyla konuştuğumda yaklaşık 4 aydır oğlumu kaçırma planını yaptığına dair duyumlar aldım. Eşimin ailesine ulaşmaya çalıştığımda ise genellikle olumsuz ve yardım etmek istemeyen yanıtlar aldım. Eşimin ailesinin bir kısmı Amerika’da. Kolombiya’ya gittikleri bilgisine ulaştığımda aklıma kaçak yollarla Amerika’ ya geçebilecekleri ihtimali geldi. Ailesinin sakin duruşu ve yardım etmeyişi, bu tahminimi güçlendirdi. Kolombiya, vizesiz ve kaçak yollarla Amerika’ya geçiş yapmanın kolay olduğu bir ülke. Ancak duyumlarımı kanıtlayamıyorum. Bu nedenle Amerika’ya konuyla ilgili yazmak için Adalet Bakanlığından gelecek yazıyı bekliyorum. Çünkü bu süre zarfında mahkeme tarafından oğlumun geçici velayeti bana verildi ve bu sayede iade talebinde bulunabileceğim” diye konuştu.

“Oğlumun anne şefkatine ihtiyacı var”
Oğlunu en son 4 Mayıs sabahı gördüğünü ifade eden anne, “Oğlumla beraber yatardık. Okula gitmeden önce kahvaltısını hazırladım. Kafasını okşadım ve sonra bir daha görmedim. Oğluma ulaşamıyorum. Hangi ülkede, sağlık durumu nasıl bilmiyorum. Onu çok özlüyorum. Bu süreçte psikolojisinin ve beden sağlığının bozulmasından endişeliyim. Aramızda çok özel bir bağ var. Beni iki gün görmeden yapamayan bir çocuktu. Oğlumun anneye ihtiyacı var. Adalet Bakanlığından ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gereğinin yapılmasını ve yardım etmelerini talep ediyorum” çağrısında bulundu. Oğlu ile birlikteyken ona her gün çikolata aldığını söyleyen anne, Poyraz’ın en sevdiği çikolatayı alıp odasına koymaya devam ettiğini dile getirdi.



Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 4.07.2023 10:39:00 1158 0

Tarih: 04.07.2023 10:39 Güncelleme: 04.07.2023 10:39
Haberi Sesli Oku
4.07.2025 10:15:00