SARUHANLI - MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik ile Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, Saruhanlı ilçesine bağlı Azimli Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya gelerek yeni nesil mekanik sayaçlarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Sayaçlardan herhangi bir ücret alınmayacağını belirten Çevik, okuma personelinin evin içine girmeden sayaçlardaki radyo frekans sistemi sayesinde uzaktan okuma yapabileceğini söyledi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kurum olarak,  personel, araç, zaman, kaynak tasarrufu sağlamak ve hizmet kalitesini artırmak gayesiyle; altyapısı yenilenen, program kapsamında olan köyden ve beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde bulunan abonelerin mevcut mekanik sayaçlarını uzaktan okumalı mekanik sayaç ile değiştirecek.  MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, bu uygulamayı anlatmak üzere mahalleye ziyaret gerçekleştirdi. Çevik’e Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş ve Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Serdar Özgedik, Büyükşehir Belediyesi Mahalle Hizmetleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci ve MASKİ İlçe Şefi Kerim Ali Oruç Orhan da eşlik etti. Vatandaşlar yeni mekanik sayaçların kendi işlerini de kolaylaştıracağını söyleyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Çevik ve Akbaş, yeni sistemi tüm detayları ile vatandaşlara aktardı.

 “Özel mülke girilmeyecek, ekiplerin de işi kolaylaşacak”

Yeni mekanik sayaçlardan ücret alınmayacağını vurgulayan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün liderliğinde büyük bir yatırım yapılıyor. Yeni sayaç sistemimizi size anlatmaya geldik. Mahallemizde altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Yakın zamanda da sayaç bağlantılarına başlanacak. Sayaçları hanelerin dışına alacağız. Elektronik kartlı sayaç değil bu. Evinizdeki sayaçla aynı. Biz ne yapıyoruz? Sayaçları dışarı alıyoruz. Buradaki amacımız ne? Okumacı mahalleye geldiği zaman, bu sayacı dışarıda görsün ki avluya ya da evin içine girmesin. Mahallelerde sayaçların evlerin içlerinde, hanelerde olması bize büyük zaman kaybı yaşatıyordu. Şimdi sayaç üzerindeki bir aparat sayesinde aracın içinden inmeden ya da okumacımız yürürken sayaçları okuyup, faturalarınızı oluşturabilecek” dedi.

“MASKİ sayacın ve muhafaza kutusunun bedelini karşılayacak”

Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, “Sayaçlarımız özellikle köyden mahalleye dönüşen yerlerde hanelerin içinde yer alıyor. Ekiplerimiz bu yüzden genellikle sayaçları okumakta zorlanıyorlar. Bu yüzden vatandaşın kademeye girme durumu bile oluşuyor. Mekanik bir sayaç. Bununla ilgili bir yanlış anlaşılma olmasın. Sadece bir farklı özelliği var. Radyo dalga yayını yapıyor. Personelimiz geldiği zaman arabadan inmeden ya da yürürken sayacı okuyabilecek. Kamu kaynaklarını da korumuş olacağız. Sayacın ve muhafaza kutusunun bedeli MASKİ tarafından karşılanacak” dedi.

“Cengiz Başkanımız Manisa’yı Ege’nin incisi haline getirdi”

Azimli Mahalle Muhtarı Osman Yanar, mahalleye yapılan altyapı çalışmalarından  dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Muhtar Yanar, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün Manisa’yı adeta daha yaşanılabilir bir kent haline getirdi. Manisa, Ege’nin incisi haline geldi. Bunu da Cengiz Ergün ve ekibi yaptı. Büyükşehir Belediyesinin ve MASKİ Genel Müdürlüğünün özverili bir şekilde çalışan tüm personellerine teşekkür etmek gerekir. Başkanımızdan ve personellerinden çok memnunuz” ifadelerini kullandı.



Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 10.02.2021 17:17:00 5102 0

Tarih: 10.02.2021 17:17
Haberi Sesli Oku
1.07.2025 16:34:00