TURGUTLU - Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Ünal Kağbağ ve yönetim kurulunu makamında ağırladı. Kağbağ, Prof. Dr. Hanım Halilova´nın konuşmacılığını yaptığı Hocalı Soykırımı Konferansı´na yönelik verdiği destekten dolayı Başkan Şirin´e teşekkür ederken, Başkan Şirin de, ?Şehir dışında bulunmam dolayısıyla katılamadığım ancak oldukça ses getiren konferanstan dolayı sizleri kutluyoum. Her zaman diyoruz; Hocalı´da yaşanan acıları unutmayacak, unutturmayacağız? dedi.

      Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Ünal Kağbağ ve dernek yönetim kurulu üyeleri Settar Bayar, Bayram Ali Çelikten, Orhan Deniz ve Tevfik Kağba, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin´e nezaket ziyaretinde bulundu. 25 Şubat tarihinde  Mesadet Özcan Konferans Salonu´nda düzenlenen ve Prof. Dr. Hanım Halilova´nın konuşmacılığını yaptığı Hocalı Soykırımı Konferansı´nda şehir dışında olmasından dolayı Başkan Şirin´in aralarında bulunamamasına rağmen destekleriyle konferansın başarılı geçmesine katkı sunduğunu ifade eden Kağbağ, ?Değerli Başkanımız´ın Hocalı Soykırımı´na yönelik hassasiyetlerini biliyoruz. 2015 yılında açtıkları Hocalı Şehitleri Parkı da bunun en büyük göstergelerinden biri olmuştur. Bizler de her yıl önemli konuşmacıları ağırlayarak gerek ülkemiz gerek Türk dünyasının kanayan yarası olan Hocalı Soykırımı´nı unutturmayaya çalışıyoruz. Bu yıl Sayın Hanım Halilova´yı ağırladık. Kendilerinin teşrifleriyle oldukça geniş kitleye önemli mesajlar verdiğimize inanıyoruz. Sayın Başkanımız´ın maneviyatını yanımızda hissettik. O açıdan kendilerine tüm üyelerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyoruz? dedi.

?Unutmayacak, Unutturmayacağız?

     Türk soydaşların yaşadığı acıların hafızalarında derin yer ettiğinin altını çizen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de konferansın ses getirmiş olmasının kendileri adına önemini vurgulayarak, ?Azerbaycan Turgutlu Kültür Derneği´nin her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirmiş olduğu Hocalı Konferansı´ndan dolayı emeği geçen herkesi kutluyorum. Elbette Sayın Hanım Halilova, özellikle kadın mücadelesiyle coğrafyamızda önemli isimler arasında yer alıyor. Konferansında değindi konular, yaşadıklarını dile getirmesi de eminim katılım sağlayan herkesi derinden etkilemiştir. Bu anlamda bir kez daha sizleri kutluyor, önümüzdeki süreçteki faaliyetlerinizde başarılar diliyorum? dedi.



Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 4.03.2017 13:33:45 536 0

Tarih: 04.03.2017 13:33 Güncelleme: 04.03.2017 13:33
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 17:03:00