Ayçekirdeğinin vücudun zarar görmüş hücrelerinde DNA onarımı ve sentezini sağladığı, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği ortaya çıktı.

Türkiye`de sıkça bulunan ayçekirdeğiyle ilgili yapılan araştırmalar, besinin vücudun zarar görmüş hücrelerde DNA onarımı ve sentezini sağladığı, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği ve vücudun eskimiş veya anormal hücrelerden kurtulmak için kullandığı kendi kendini imha mekanizması olan apaptozu uyardığı ortaya koydu.

Dünyadaki birçok sağlık kuruluşu ayçekirdeğin sağlık açısından faydalarını doğrularken, yapılan yeni araştırmalar ise ayçekirdeğinin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini ortaya çıkarmaya devam ediyor.

Yalnızca çeyrek bardak ayçekirdeğiyle günlük E vitamini değerinizin yüzde 90`dan fazlasını karşılayabiliyor. Ayçekirdeği, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde çok önemli bir rol oynayan E vitamini bakımından olağanüstü bir kaynak olarak göze çarpıyor.

Ayçekirdeği, DNA dahil hücre zarları ve protein yapısını okside eden ve zarar veren serbest radikaller ve maddelerin etkilerine karşı hücrelerin korunmasına da yardımcı oluyor. Bu besin maddesi, kan dolaşımının korunmasına ve alyuvar (RBC) üretimine de yardımcı oluyor.

KANSER VE ZARAR GÖRMÜŞ HÜCRELERİ ONARIYOR

Ayçekirdeği iyi bir selenyum kaynağı olarak da dikkat çekiyor. Araştırmalar düşük miktarda selenyum alımı ile kanser arasında güçlü bir korelasyon olduğunu öne sürerken, günlük alınması gereken selenyumun yüzde 30`dan fazlasını yarım bardak ayçekirdeği karşılayabiliyor.

Selenyumun, zarar görmüş hücrelerde DNA onarımı ve sentezini sağladığı, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği ve vücudun eskimiş veya anormal hücrelerden kurtulmak için kullandığı kendi kendini imha mekanizması olan apaptozu uyardığı ortaya kondu.Magnezyum açısından da zengin olan Ayçekirdekleri, çapraz bağlantı kolajen ve elastine dahil olan enzimlerin fonksiyonu, kemik ve eklemlerdeki güç ve esnekliği de sağlıyor.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Boşanma duruşmasından çıktı, eşini sırtından bıçakladı

Bıçaklı kavga kanlı bitti: 1 ölü 1 ağır yaralı

Bülent Arınç'tan Başkan Durbay'a yoğun bakımda ziyaret

Başkan Durbay'ın tedavisi bilinci açık olarak devam ediyor

CHP Lideri Özgür Özel, Memleketi Manisa İçin Koştu: ÇYDD Manisa Maratonda Türkiye Zirvesine Çıktı

Manisa Baro Başkanı Yeşil’den Başkan Durbay Açıklaması

Manisa FK - Vanspor FK maçının ardından

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 2 - Vanspor FK: 1

Sarıgöl Gençlerbirliği Belediyespor ilk galibiyetini deplasmanda aldı

Yoldan çıkan otomobil takla attı; 2 yaralı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kış Öncesi Anlamlı Destek

Ameliyat yaptığı sırada kalp krizi geçiren doktor hayatını kaybetti

ANKARA DEMİRCİLİLER DERNEĞİ’NDE RAMAZAN SARICA GÜVEN TAZELEDİ

Turgutlu Berberler ve Kuaförler Odası’nda Seçim Hareketlendi!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

akan Bak, Soma’da stat açılışı yaptı

Saruhanlı'da vefat...

TIR'a Arkadan Çarpan Otomobilde 2 Kişi Hayatını Kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 29.08.2013 10:35:25 581 0
Tarih: 29.08.2013 10:35 Güncelleme: 29.08.2013 10:35
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri