KULA - Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu (UJES 2022) Manisa'nın Kula ilçesinde başladı.

Jeomorfoloji Derneği, Jeopark Belediyeler Birliği ve Kula-Salihli Global UNESCO Jeoparkı iş birliğinde Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda 72 bilim insanı 60 bildiriyle katılım sağladı.

Kula-Salihli Jeoparkı Koordinatörü Prof. Dr. Tuncer Demir, jeoparkların, yeryüzü şekilleri, jeolojik özellikler ve kültürel miras açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Başkan Tosun; Avrupa Jeoparklar Ağı toplantısı ilk kez Türkiye’de yapılacak

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun katılımcılara yaptığı konuşmada, yer bilimleri açısından eşsiz örnekleri içerisinde barındıran ve Türkiye’yi küresel jeoparklar ağında temsil eden Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkının 2024 yılında bir ilke imza atarak Avrupa Jeoparklar Ağı Toplantısına ev sahipliği yapacağı müjdesini verdi.

Başkan Tosun konuşmasında, Siz değerli katılımcıların burada olması bizler için hem çok önemli hem de çok değerli. İçinde bulunduğumuz Kula, tarihi, kültürü, coğrafyası ve turizm olarak öne çıkmış bir şehir. Bu yönüyle bakıldığında Kula, Türkiye’nin ender sayılabilecek şehirlerinden birisi. Bence şehirleri şehir yapan binaları, yolları değil o şehrin tarihi birikimidir diye konuştu.

İtalya’da geçtiğimiz hafta düzenlenen Avrupa Jeoparklar Ağı toplantısına Jeopark Belediyeler Birliği olarak katıldıklarını belirten Başkan Tosun, gerçekleştirilen girişimlerle 2024 yılı Avrupa Jeoparklar Ağı toplantısını Türkiye’de yapılması yönünde girişimlerinin sonuç verdiğini ve Türkiye’de yapılması kararı alındığını söyledi.

Sempozyuma, Yunanistan’dan Global Jeoparklar Ağı Başkanı Prof. Nikolaos Zouros ve İngiltere’den Newcastle Universitesi öğretim üyesi Prof. Darrel Maddy canlı bağlantılarla katılım sağlarken, Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Jeopark’tan Sorumlu Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı Koordinatörleri Prof. Dr. Tuncer Demir, Doç. Dr. A. Serdar Aytaç, , Manisa İl Kültür Müdürü İbrahim Sudak ve Bilim İnsanları katıldı.

Sempozyum 8 Ekim'de sona erecek.



Saruhanlı’da 2. Geleneksel Kurtuluş Futbol Turnuvası!

Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Vefat…

Sarıgöllü kadınlardan kışlık mesaisi

Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Muay-Thai İller Arası Turnuva Açılışı

Cinayet zanlısı mağarada yakalandı

Çorum’da milyonluk vurgun! Detaylar şok etti

Şüpheli ölüm! Genç kadın tatil cennetinde ölü bulundu

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.10.2022 09:15:00 875 0

Tarih: 07.10.2022 09:15 Güncelleme: 07.10.2022 09:15
Haberi Sesli Oku
7.09.2025 17:26:00