Avrupa da üçüncü, dünyada yedinci sıradayız?
TÜRKİYENİN YENİ GÜCÜ: RÜZGÂR SANTRALLERİ
Rüzgâr enerjisi alanında dünya, Avrupa ve Türkiye´de yaşanan gelişmeleri ortaya koyan rakamsal veriler açıklandı. Türkiye´nin, toplam kurulu güçte küresel sıralamadaki yeri henüz çok altlarda olsa da 2016 yılında yeni rüzgâr enerji santrali (RES) kurulumunda 1.387 megavat ile Avrupa´da üçüncü, dünyada ise yedinci sırada olduğu ortaya çıktı.
Medya Takip Ajansı Interpress´in, Küresel Rüzgâr Enerjisi Konseyi (GWEC) tarafından açıklanan verilerden derlediği bilgilere göre 2016 yılında tüm dünyada 54 bin 600 MW´lik yeni rüzgâr enerji santrali kurulduğu belirlendi. Medyanın da gündemine sık sık gelen enerji haberleri ile ilgili televizyon, internet ve yazılı basına son bir yılda 66 bin 506 haber yansırken, rüzgâr enerji santralleri (RES) hakkında ise 2 bin 505 haber çıktığı tespit edildi.
Dünya pazarında yedinciyiz?
Küresel rüzgâr enerjisi kurulu güç sıralamasında Çin, 168 bin 690 MW ve yüzde 34.7´lik payla açık ara birinci durumda bulunurken, yüzde 16.9 ile ABD´nin ikinci ve yüzde 10.3´lük pay ile Almanya´nın üçüncü sırada yer aldığı görüldü. Bu üç ülkenin geçen yıl dünyada yeni rüzgâr enerji santrali kurmada da önde olduğu görüldü. Bu alanda Türkiye´nin ise yedinci sırada yer aldığı saptandı.
Türkiye Avrupa´da üçüncü sırada?

2016 yılında Türkiye Avrupa´daki en çok yeni rüzgâr enerjisi kurulumu gerçekleştirilen üçüncü pazar oldu. Yeni kurulumlar açısından Avrupa liginin tepesinde ise 5 bin 443 MW ile Almanya ilk sırayı alırken, Fransa 1561 MW ile ikinciliği üstlendi. Türkiye 1.387 MW ile üçüncü, 887 MW ile Hollanda dördüncü ve 736 MW ile İngiltere beşinci sırada yer aldı. Toplam kurulu rüzgâr kapasitesinde dünya liginde ilk 10´a giremeyen Türkiye´nin, Avrupa sıralamasında ise 6´ıncı olduğu tespit edildi.



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 21.04.2017 15:27:42 350 0

Tarih: 21.04.2017 15:27
Haberi Sesli Oku
19.04.2025 16:20:00