Manisa’nın 15 bin nüfuslu Saruhanlı İlçesinde evsel atıkların arıtılacağı Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete başladı.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçede geçen yıl yapımı tamamlayan kanalizasyon şebekesinin ardından inşaatına başladıkları arıtma tesisinin tamamlandığını belirtti.

İller Bankası Genel Müdürlüğü’nce 3 milyon 567 bin liraya ihale edilen ve yüzde 50’si devlet desteğiyle yapılan tesisin ilçe için hayırlı olmasını dileyen Yaralı, şöyle konuştu:

“Atıksu arıtma tesisi inşaatımız tamamlandı. Kanalizasyon şebekesine bağlantısı yapılan evsel atıklar tesisimizde birikmeye başladı. 15 gün boyunca test çalışması devam edecek. İçerisinde bakteri havuzları, sızdırmazlık testleri ve numune sonuçları alındıktan ve gerekli değerlendirme yapıldıktan sonra sistem devreye girecek.

Atıksu arıtma tesisimiz 2 kademeli bir tesis, ilçemizin geleceğe dönük nüfus hesaplaması yapılarak 50 nüfusa göre projelendirildi. İlk etapta bunun birinci kademesi olan ve 25 bin kişiyi kapsayacak kısmı yapıldı. İlçemiz için hayırlı olsun.”

-Gediz Havzası ve Gediz Nehrindeki Kirlilik Sorunu-

Başkan Yaralı, Manisa sınırlarındaki Gediz havzası ve Gediz nehrindeki kirliliğin önlenmesi bakımından Saruhanlı’nın bu tesisi yaparak üzerine düşen görevi yerine getirmiş olduğunu kaydetti.

Arıtma tesisinin yapımını planladıkları dönemde hibe kredi desteği alabilmek için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na başvurduklarını ifade eden Yaralı, şu bilgileri verdi:

“Biz Gediz’in kurtulması hem de ilçemizin ihtiyacını karşılamak için arıtma tesisi yapmak istediğimizi ve bu konuda Bakanlıktan destek beklediğimizi ifade ettik. Talebimiz kabul edildi. Maliyetin yarısını bakanlık karşıladı.

Gediz havzasında kurulu olan bir ilçeyiz, bu nedenle bu tesis çok önemli. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonraki süreçte Gediz’in kirlenmesine neden sadece belediyelerin değil işletmelerinde çok daha titiz ve hassas olmalarını, arıtma tesislerini yüzde yüz çalışır durumda tutmaları istiyoruz.”



Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan tarım sayımı uyarısı

Tırın bir başka tıra arakadan çarptığı kazada faciadan dönüldü

Türk-Japon projesine ‘en iyi makale' ödülü

Modern hayatın sessiz salgını: Dijital yorgunluk

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş cinayet duruşması tekrar başladı

Saruhanlı Taekwondo Kursu Açıldı

Saruhanlı’da Vefat…

Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti

Alkollü sürücünün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Polis 20 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

Uşak'ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

Yabancı uyruklu şahsın evinde 1 kilo uyuşturucu ele geçirildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 8.07.2013 17:20:34 1211 0
Tarih: 08.07.2013 17:20 Güncelleme: 08.07.2013 17:20
Haberi Sesli Oku

Son Dakika

Son Dakika Haberleri